Silvia till USA – träffar Madeleine och barnbarnen

Silvia

Drottning Silvia har åkt till USA för att både arbeta och ha lite ledigt. Självfallet passar hon på att umgås med sin treklöver av barnbarn som hon har på andra sidan av Atlanten.

Helt lätt är det inte för drottning Silvia att träffa alla barnbarnen på en gång. Därför passar hon på att stanna några dagar extra i USA, när hon ändå ska dit i samband med arbete för sin stiftelse Childhood. Silvia ska även tala på ett FN-möte.

Silvia

– Det är ju rätt naturligt, när man ändå har åkt en sådan lång resa, att man passar på, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Madeleine

I november förra året gjorde drottning Silvia samma sak. Då reste hon över till Florida och besökte prinsessan Madeleine med familj för första gången sedan de flyttat dit. Vistelsen sammanföll med firandet av en festlig familjehögtid i landet.– Det är en stor helg i USA, Thanksgiving, som gjorde att drottningen passade på, berättade hovets Margareta Thorgren då.Silvia på besök i Tyskland – det bar honLäs mer

Madeleine

Prinsessan Madeleine har varit på Bokmässan i Göteborg och gjorde en blixtvisit i Sverige. Det ska bli så trevligt för mor och dotter att i lugn och ro kunna umgås, prata om vardagliga saker och göra utfykter med prinsessan Leonore, prins Nicolas och lillsessan Adrienne.

Adrienne

Drottning Silvia har ett speciellt gott öga till sitt yngsta barnbarn. Adrienne är så lik sin mormor som barn med samma varma blick och mörka hår.

Childhood 20 års-jubileum i Stockholm:

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: