Silvia tillsagd på skarpen – på grund av klänningen

Drottning Silvia valde helt fel klänning. Det menar experten och kändisstylisten Jan Thomas.

Drottning Silvia tänkte djärvt när vinnarna i årets idéträdgårdstävling skulle prisas på Solliden.

Hon bar en plisserad cardigan från Issey Miyake som faktiskt blev ganska kontroversiell. Så här skrev Svensk Damtidnings modeexpert Johanna Lejon om plagget.

"Det är många som har reagerat på de nya fotona på drottningen. Hon är nämligen inte riktigt sig lik. I alla fall inte i stilen. Drottningen har en ny sommarlook. Lite mindre strikt än det vi brukar se henne i", skrev Johanna.

Drottning Silva får kritik för klänningen

Drottning Silvia bar en klänning som inte får så goda vitsord.

Men det är fler än våra läsare som har tänkt på denna cardigan. Silvia blir mer eller mindre sågad av norska Se og hörs modeexpert, kändisstylisten Jan Thomas.

Han vänder sig direkt till Silvia, med en ganska skarp tillsägelse.

"Detta är inte det mest klädsamma jag har sett dig i. Du klär i färgerna väldigt bra, men här handlar det om snitt. Den svenska drottningen bör vara lite mer påpasslig med att rama in kroppen. Detta blev dessvärre en besvikelse, för du levererar nästan alltid 100 procent på stil", skriver Jan Thomas.

Silvia får faktiskt sämst betyg av alla recenserade drottningar: svaga tre av sex.

Han är ansvarig

Bakom plagget stod designern Issey Miyake, född 22 april 1938 i Hiroshima. Som modeskapare är han främst känd för sina tekniskt och konstnärligt avancerade plagg och sina parfymer.

Efter att ha utbildat sig till grafisk designer i Tokyo arbetade Miyake i New York och Paris men började så småningom att inrikta sig på kläder. 1970 grundade han modehus i eget namn.

LÄS OCKSÅ: Så mycket kostade klänningen!