Silvias akutsamtal med Madeleine – för att stoppa oroväckande beteendet: “Förödande”

19 jan, 2023, 13:00 

Hon är drottning, men också mamma. Plötsligt var Silvia tvungen att rycka in och hjälpa sin dotter prinsessan Madeleine.

Annons

För ett par år sedan flyttade prinsessan Madeleine tvärs över Atlanten, och numera lever hon sitt liv hundratals mil ifrån hennes föräldrar drottning Silvia och kung Carl Gustaf.

Men även prinsar och prinsessor behöver lite råd från sin mamma och pappa ibland. Som den gången Silvia tvingades rycka in.

Sanningen om Madeleines och Chris lyxhem i Stockholm
Sanningen om Madeleines och Chris lyxhem i Stockholm

Prinsessan Madeleines okända liv

Det gäller att spola tillbaka bandet rejält för att förstå vad det var som fick Silvia att vädja till sin dotter. Idag lever ju Madeleine ett livfullt familjeliv i Pinecrest, Florida, tillsammans med Chris O'Neill, prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas.

På ynka fyra år gick paret från att bo i ett tyst hem, till att ha tre småttingar som busade i korridorerna. En välkomnad livsförändring, har Madeleine gjort klart.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Jag älskar att vara mamma, det är det roligaste, har prinsessan sagt till mama.

Men innan dess såg hennes liv helt annorlunda ut. Och det är inte frågan om kungliga plikter och jobb – utan en betydligt ungdomligare fas. När Madeleine gick sista året på gymnasiet spenderade hon den precis som många andra, med fest och kompisar. Skillnaden var ju bara att hon var prinsessa.

Drottning Silvias vädjan till prinsessan Madeleine

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall skriver i boken Madeleine om hur hennes festande väckte en oro hos mamma Silvia.

Madeleines utekvällar på bland annat nattklubben Laroy blev ju skriverier i tidningarna, och det var inte den bilden av kungahuset man helst ville skulle tapetsera löpsedlarna. Hon kom att kallas för "partyprinsessan"

– Första gången Silvia läste det i en av tidningarna hade hon avfärdat det som nonsens. Men snart återkom ”partyprinsessan” gång på gång när det gällde yngsta dottern. Snart myntade Silvia en klassisk mening på slottet som alla än i dag pratar om: ”Partyprinsessa. Det där kommer Madeleine att få leva med.” Silvia insåg att det här var allt annat än bra, skriver Johan T Lindwall i boken.

Prinsessan Madeleine och ex-pojkvännen Jonas Bergström lämnar en nattklubb på Stureplan 2005
Prinsessan Madeleine och ex-pojkvännen Jonas Bergström lämnar en nattklubb på Stureplan 2005.

Det ledde till att Silvia pratade allvar med sin dotter.

– Fortsatte det så kunde det vara förödande. Silvia satt vid ett flertal tillfällen ner och pratade allvar med Madeleine och förklarade att hon var tvungen att vara mer diskret om hon skulle vara ute i nattlivet.

Annons

Prinsessan Madeleine om barnens fritidsintressen

Visst är det långt ifrån den Madeleine vi idag ser, som hämtar och lämnar på barnens fritidsaktiviteter – och som till och med håller på att bli något av en "soccer mom"!

– Jag tycker redan det har börjat med alla barnens olika aktiviteter, det enda man gör är att köra fram och tillbaka på olika aktiviteter. Leonore har balett, fotboll och tennis… Nicolas har också fotboll och ”sports” där man får testa på allt ifrån baseball till basket, han tycker det är jättekul, sa Madeleine 2019 till mama.

Foto: TT

Annons