Glädjerop på Haga! Victorias härliga nyheter till familjen: "Stort"

19 jan, 2023, 08:00 

Nu nås kungafamiljen av ett riktigt glädjebesked!

Annons

Den senaste månaden har uppståndelsen varit stor kring kungafamiljen. Strålkastarna riktades mot kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip efter kungens oväntade uttalande om successionsordningen.

Men nu har stormen blåst över, och det är betydligt gladare nyheter som det säkerligen kommer pratas om på Haga Slott!

WOW! Allt om Sofias glammiga look på Idrottsgalan
WOW! Allt om Sofias glammiga look på Idrottsgalan

Kungafamiljens speciella år – efter tuffa tiden

Recept.se Nyhetsbrev

Ja, det nya året kanske inte startade såsom man hade önskat. Det är ju trots allt ett alldeles särskilt år som vi har framför oss, inte minst för våra kungligheter. För nu är det äntligen dags – det kungliga superåret 2023!

Kungen firar 50 år på tronen, och i juni är det på dagen 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung och formade Sverige som vi känner till det idag. Dessutom står en rad privata milstolpar på schemat.

Annons

Prins Daniel fyller 50 år, drottning Silvia fyller 80 år, prins Oscar blir skolpojke – ja, det finns all anledning att fira i år!

Och det börjar genast. Redan på fredag är det dags för årets första Sverigemiddag på slottet. En festlig tillställning med kungaparet som värdpar, och då vi kan räkna med att få se prinsessorna och drottningen uppklädda till tänderna.

Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Carl Philip och prinsessan Sofia på Sverigemiddag på Slottet 2018
Snart är det dags igen! Så här stiliga var kungafamiljen på Sverigemiddag 2018.

Glädjebeskedet till kronprinsessan Victoria

Nu kommer det ännu en anledning att putsa partyskorna på Haga Slott. Med anledning av det stundande jubileet har det gjorts en Novus-undersökning å TV4 Nyheternas vägnar, där man tagit tempen på svenskarnas syn på kungahuset.

Resultatet är ingenting att hänga läpp över, tvärtom. Det visar nämligen på skyhöga förtroendesiffror för kungafamiljen, vilket såklart är oerhört glädjande nyheter för kronprinsessan och familjen som ju dagarna i ända jobbar i Sveriges tjänst.

Annons

Hela 64 procent tycker att kungen är en bra representant för Sverige, och 71% vill att monarkin ska vara kvar, och tycker kungahuset representerar landet bra. Det ger alltså alla förutsättningar för att superåret ska bli en riktig succé!

Kronprinsessan Victoria som ler
Nu kan Victoria komma med riktiga glädjenyheter till familjen!

– Det är tydligt att kungahuset har en stabil position i det svenska samhället. Det är en institution som präglas av stor stabilitet, säger Ulrika Andersson, medieforskare vid SOM-institutet vid Göteborgs universitet till TV4 Nyheterna.

Foto: TT

Annons