Silvias bakslag med Sofia – bilderna visar den sorgliga sanningen

Just i den här frågan verkar Silvia och Sofia tycka annorlunda!

Drottning Silvia och prinsessan Sofia har haft en tuff sommar.Här är bilderna som visar sanningen.

Villa Mirage har en väldigt speciell plats i kungafamiljens hjärtan. Bostaden, vars namn betyder “Hägringarnas boning”, köptes av prins Bertil redan 1946. Det är ett iögonfallande vackert hus, med en terrakottafärgad fasad och azurblå fönsterluckor.

– Vi älskade att sitta fram för en sprakande brasa. När vi hade gäster grillade min man, som var en fantastisk kock. Och ovanpå matsalen byggde vi oss en stor härlig sängkammare och reserverade de två mindre sovrummen över vardagsrummet för gäster, har prinsessan Lilian berättat.

Kungafamiljen älskar Villa Mirage

Villa Mirage ligger i Sainte-Maxime, en liten stad på den Franska Rivieran.

Nuförtiden är Villa Mirage en fristad för kung Carl Gustaf och Silvia. De fick ärva huset från Lillian och Bertil och betraktar det som ett av sina viktigaste smultronställen.

Drottningen brukar arrangera årliga träffar där för sina väninnor. Kungen gillar att sitta på den privata stranden och läsa en deckare.

– Vi är där någon gång då och då, men inte så ofta som vi skulle önska. Vi sköter det så mycket vi kan och vi är väldigt stolta att hålla liv i det. Det finns mycket nostalgi och minnen där och det är svårt att flytta därifrån, har kungen sagt om Villa Mirage.

Men huset är inte bara viktigt för kungen och Silvia. Prins Carl Philip och hans maka, prinsessan Sofia, har också fattat extra tycke för huset. Kanske på grund av prinsens nära relation till Bertil och Lilian.

Planen som inte blir av i år

Faktum är att just den kvartetten – kungen, Silvia, Carl Philip och Sofia – brukar åka ner till Villa Mirage till påsk och öppna upp dörrarna, vädra ut den sista vinterluften och göra huset redo för sommaren.

Men sommaren 2020 är ingen vanlig sommar, det vet vi. Även vår kungafamilj har tvingats justera sina semesterplaner efter coronavirusets härjningar.

Därför bjuder Villa Mirage just nu på en väldigt tråkig syn. Bilder som Svensk Dam fått tag på visar att huset, som bär på så många minnen från lustfyllda sommarkvällar, nu står spöklikt öde.

Villa Mirage står öde.

Villa Mirage står öde.

Här brukar det vara fest och liv på sommaren.

Här brukar det vara fest och liv på sommaren.

För Sofia och Silvia kan det nog kännas extra tungt att inte få besöka Villa Mirage i år. Drottningen och prinsessan brukar ha somrarna på Rivieran att vårda sin relation på, långt borta från den gråa vardagens stress och jäkt.

Men 2020 ville annorlunda. Nu får Villa Mirage vänta på sina älskade ägare.