Silvias fina ord om Sofia: "Imponerad av hennes arbete"

drottning silvia prinsessan sofia

Drottning Silvia reste till Sydafrika med World Childhood Foundation. Men hon besökte också prinsessan Sofias Project Playground.

Vilka möten! Silvias januari har inneburit flera resor. Först var hon, kungen, Carl Philip och Sofia och hälsade på Madeleine i Florida och sedan fortsatte drottningen till Sydafrika med World Childhood Foundation.

Målet med resan var att hon skulle få en inblick hur organisationen arbetar på plats – och drottningen hade dessutom ett eget önskemål innan hon reste iväg. Att få se prinsessan Sofias Project Playground.

Drottningens speciella önskan

Efter att få ha tillbringad förmiddagen i Kapstaden, där hon träffade ungdomar från kåkstäder som deltar i projektet Waves for Change, gjorde Silvia och överhovmästarinnan Kristine von Blixen-Finecke en avstickare till den utsatta staden Langa, där Project Playground verkar för att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid.

– Det var drottningens önskan att passa på att besöka Project Playground. Hon är väldigt imponerad av prinsessan Sofias arbete, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Drottning Silvia och överhosmästarinnan Kristine

Drottningen med överhovmästarinnan Kristine von Blixen-Finecke och Sofias kollega Frida Vesterberg (t v).

Sofia grundade Project Playground, tillsammans med vännen Frida Westerberg, år 2010, och sedan dess har organisationen blivit en av de största arbetsgivarna i kåkstaden Langa. Den ideella hjälporganisationen har som mål att skapa en trygg plattform och stötta barn genom uppväxten och ungdomen.

drottning silvia sydafrika

Drottning Silvia fick en god inblick i Project Playgrounds arbete.

Det här budskapet står skrivet på Project Playgrounds hemsida:

“Vi tror att alla behövs i kampen för en bättre värld. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!”

Ja, drottning Silvia har verkligen rivstartat arbetsåret 2019 men nu är hennes kalender tom tillsvidare. Snart kommer vi att få veta vilka inkommande och utgående statsbesök som kommer att ske under året och sådana uppdrag kräver förstås en enorm planering.

Läs mer

Drottning Silvias oväntade resa till Sydafrika

Se Victorias gästspel i Antikrundan

Silvias väninna om speciella dagen med drottningen

Foto: Patrik C Österberg/TT