Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias generösa present till Sofia värd 40 miljoner – som hon bytt ut fem gånger

08 okt, 2023, 11:00 

Drottningen har visat prov på sin oerhörda givmildhet. Svärdottern prinsessan Sofia fick en minst sagt generös present.

Annons

Det tillhör inte vanligheterna att ha kungen och drottningen som svärföräldrar, men det var just det som prinsessan Sofia fick när hon sa "ja" till sin prins Carl Philip 2015.

Om du tyckte det var nervig att träffa svärföräldrarna för första gången kan man ju bara föreställa sig hur Sofia kände!

Men med åren har bandet vuxit sig starkt, redan innan Sofia officiellt var ingift i kungafamiljen. Det har kungaparet visat tydligt.

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!


Silvias generösa present till prinsessan Sofia – värd miljoner

Ja, när Sofia och Carl Philip gifte sig den där vackra junidagen hade Sofia något alldeles särskilt på hjässan: en bröllopspresent från Silvia och kungen. Hennes tiara. Då toppad med vackra smaragder, som stack ut rejält till hennes vita brudklänning.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip efter sitt bröllop
Det vackra brudparet!

Den lät skapas specifikt för prinsessan, och har således ingen prislapp ute på marknaden. Men 2021 lät sajten Jewellery några experter värdera den oerhört vackra tiaran, och landade på den svindlande summan 40 miljoner kronor!

Men om det är någon som vet hur man får valuta för pengarna, är det Sofia. Hon har nämligen inte låtit den ligga längst bak i smyckeskrinet och samla damm. Tvärtom.

Prinsessan Sofia har bytt ut presenten fem gånger

Den här tiaran har nämligen blivit något av en snackis utomlands, eftersom Sofia fram tills idag har ändrat om den hela fem gånger!

Annons

Man kan nämligen byta topping på briljantlöven, något Sofia verkligen verkar uppskatta. Nu senast såg vi den i ny tappning på kungens stora firande, med vackra gula stenar som matchade hennes aftonblåsa.

Innan dess har prinsessan Sofia till exempel låtit stenarna vara både blåa, turkosa, och utbytta till pärlor!

– Prinsessans bröllopsdiadem är helt enkelt tillverkat så att det går att ändra utseendet på det, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Svensk Dam.

Med största sannolikhet är det denna tiara som Sofia kommer bära på Nobel, och visst ska det bli spännande att se vilken tappning den dyker upp i!

Den går ju faktiskt att bära på sex olika vis vet vi nu, eftersom den också går att ha helt neutral.

Prinsessan Sofia under kungens jubileumsbankett
Under kungens jubileumsbankett fick vi se den omgjord för femte gången!

Foto: TT

Annons