Silvias hemliga signaler till Madeleine på nya bilderna – kroppsspråket avslöjar

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine för en gemensam kamp.Nu har de berättat om den i en ny tv-serie.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine delar inte bara blod och DNA. De delar också ett brinnande intresse: kampen för världens utsatta barn.

Silvia grundade organisationen Childhood för 21 år sedan för att “värna om barns rätt till en trygg och kärleksfull barndom”. När Madeleine blev vuxen lät hon sig inspireras av sin mamma – och numera arbetar hon med Childhoods amerikanska gren.

“Barnens drottning” på Viaplay

Nu ska Childhoods arbete bli en dokumentär på Viaplay. Dokumentären heter “Barnens drottning” – och titeln anspelar såklart på Silvia.

Drottningen berättar vi programmet varför hon valde att engagera sig för barn som blivit utsatta för sexuella övergrepp.

– Det var ju ingen annan som gjorde det. Så jag gjorde det. Så tänkte jag, säger Silvia i trailern till programmet.

Silvia och Madeleine i ny film

Silvia och Madeleine är så fina tillsammans!

Silvia och Madeleine är så fina tillsammans!

Madeleine är också intervjuad. Hon beskriver hur hon känner när hon läser statistiken om hur många barn som utsatts för någon form av övergrepp.

– Det är så ohyggliga siffror. Man tror inte att det är sant. Kan man bryta tystnaden så har man nog kommit en bit på vägen, säger Madeleine i trailern.

Utöver att bära på ett viktigt budskap, så visar klippet också hur fint Silvia och Madeleine samarbetar tillsammans. Man får också en tydlig bild av kärleken som mamman känner för sin dotter. Silvia blinkar lekfullt åt Madeleine, och i en annan sekvens lägger hon kärleksfullt handen på Madeleines ena arm.

“De har ett speciellt band”

Svensk Dams reporter Margareta Gotthardsson har bevakat både Silvia och Madeleine i flera år. Hon plockar upp signalerna.

– Man ser tydligt att Madeleine och Silvia har ett speciellt band. Ett speciellt språk mellan varandra. Drottning Silvias blinkningar till Madeleine i dokumentären, och hur fint hon tar på sin dotter, visar verkligen på detta. Och drottning Silvia har även berättat att de har en fin relation, och att hon är stolt över att dottern engagerar sig med samma frågor som hon själv gör, säger Margareta.

 

LÄS MER: Därför är drottning Silvia så ”osynlig” just nu