Silvias hemlighet har läckt ut – nu sprids den i utlandet: "Inte glad"

28 jan, 2023, 08:00 

Drottning Silvia lyckades hålla det hemligt i alla år, men nu är det ute. Uppgifterna har till och med nått utlandet.

Annons

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf håller alltjämt låg profil när det kommer till sina personliga åsikter och tankar. Det tillhör ju jobbet i viss mån, att hålla sig neutral och opartisk.

Men ibland går det inte att hålla masken. Kungen råkade avslöja Silvias verkliga känslor – och nu sprids uppgifterna i utlandet.

Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!
Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

Kungen avslöjade drottning Silvias hemlighet

Ja, det var nog många som höjde på ögonbrynen när de läste att drottning Silvia plötsligt totalsågade en tavla – som föreställer sin egna dotter. Faktum är att det inte ens hade kommit ut om det var upp till henne själv, det var kungen som inte riktigt lyckades knipa igen.

Recept.se Nyhetsbrev

Det hela avslöjades i en intervju i tidningen Antik & Auktion. Ämnet för dagen var konst, och när samtalet glider in på John-Erik Franzéns portätt av kungafamiljen sker det oväntade: drottning Silvia tvingas erkänna vad hon egentligen tycker!

Annons

– Jag tyckte inte om när han målade kronprinsessan med armen i sidan. Det var inte träffande för henne som person tycker jag, eftersom det var lite von oben. Och det är inte hon!

Johan E. Franzen framför sitt portätt på kungafamiljen
Konstnären Johan E. Franzen framför sitt konstverk – som Silvia inte var så förtjust i...

Det var som sagt kungen som först gick in på Silvias verkliga känslor inför porträttet, något som de säkerligen diskuterat på Drottningholm. Eftersom reporten var i rummet var det bara för Silvia att erkänna hemligheten, som hon lyckats hålla i så många år.

Drottning Silvias hemlighet har nått utlandet

Visst är det främmande, men härligt, att få se denna bild av våra annars så polerade kungligheter! Och om det var någon som tvekade på hur ovanligt detta är, så kommer nu mer bevis fram. Detta tillsynes simpla uttalande skapar nämligen rubriker långt utanför Sveriges landsgränser.

Annons

Det är kungasajten Royal Central som berättar om Silvias känslor inför konstverket med rubriken:

"Därför är drottning Silvia inte glad över ett porträtt av Sveriges kungafamilj"

Ja, nu är det omöjligt för Silvia att dra tillbaka – men det är ju som tur är en väldigt ofarlig om än bara rolig hemlighet som i sprids i pressen.

Foto: TT

Annons