Silvias jobbiga besked till Madeleine i USA

Man kan tänka sig att Silvia blev rörd!

Pandemin fortsätter att ställa till det för kungafamiljen – och ingen ljusning tycks vara i sikte.

Efter en lång vår och sommar med coronapandemi har alla fått vänja sig vid en ny vardag. I kungafamiljen innebär det att de nu har kommit in i det nya sättet att utföra uppdrag, och det blir med social distansering och digital kommunikation. Schemat som varit så tomt i många månader är nu fyllt av uppdrag, kungen har allra flest men även Silvia har en hel del på sitt bord.

Det som fortfarande undviks i största möjliga mån är resande, och det ser inte ut att bli några resor för kungafamiljen i höst heller. Det innebär att Madeleine med allra största sannolikhet kommer stanna kvar i USA även kommande månader. Det blir en tuff tid för Silvia, som inte träffat sin yngsta dotter och de tre barnbarnen sedan december förra året.

LÄS OCKSÅ: Efter bråket med Madeleine – ex-vännens oväntade kommentar

Silvia och Madeleine

Hösten blir tuff för både Silvia och Madeleine – som av allt att döma inte kommer att kunna träffas. Drottningen har inte träffat sin yngsta dotter och de tre barnbarnen sedan december förra året!

Det är nämligen senaste gången Madeleine var på svensk mark senast, då hon gästade Nobelbanketten och höll i en fest för Childhood tillsammans med Silvia. Sedan dess har mycket förändrats. Det blev ingen sommar hemma i Sverige för Madeleine, och hon har missat flera stora händelser under tiden som gått sedan sist hon var “hemma”.

LÄS OCKSÅ: Splittringen mellan Sofia och Madeleine – här är beviset

Silvia går dessutom vidare med arbetet med Childhood på egen hand. På måndag håller drottningen i ett styrelsemöte för Childhood och torsdagen den 24 september medverkar hon vid den digitala invigningen av Childhood Haus Berlin.

 

Foto: TT