Silvias krav under Barnens drottning

drottning silvia
Silvia är en kvinna som vet vad hon vill och hon har en stark moralisk kompass. Och det finns vissa situationer då drottningen verkligen säger ifrån.
Annons

21 år efter födelsen får nu Childhood en egen tv-serie. Barnens drottning har premiär den 8 mars, på Viaplay och TV8, och i fem havtimmes långa avsnitt får tittarna följa Silvia och Madeleine och deras arbete för utsatta barn.

Annons

Childhood har kontor i Sverige, Tyskland, Brasilien och USA och under avsnittens gång möter tv-teamet de som själva varit utsatta, poliser, forskare och läkare. Tuffa möten och berättelser som inte lämnar någon oberörd.

Annons
Drottning Silvia i orange.
Drottning Silvia bjuder ofta in alla fotografer – men i vissa lägen säger hon stopp.

Drottning Silvia har tagit upp den här typen av frågor i flera decennier. Hon har aldrig väjt för ämnet och påtalar det ständigt när hon möter olika världsledare i sin roll som drottning. Men de gånger hon får sitta med med barn som tvingats utså ett trauma är det absolut fotoförbud. Det är ett krav från Silvia, som hon aldrig tummar på, berättar kungaexperten Roger Lundgren, som är den som gör intervjuerna i Barnens drottning.

Utöver det viktiga budskapet så visar serien också det otroligt fina samspelet mellan Silvia och Madeleine. Det märks verkligen hur mycket de båda brinner för Childhood och i vissa lägen avslutar de till och med varandras meningar. Drottningen är så stolt över sin dotter och i en av intervjuerna berättar hon att det känns tryggt att Madeleine ska ta över stafettpinnen en dag.

Annons

– Jag kör så länge jag orkar men det är skönt att finns att Madeleine finns, som kommer att ta över en dag, säger Silvia.

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Silvias krav under Barnens drottning”

 1. Taina Koivisto skriver: 8 mars, 2020

  Härligt att se hur hon visar känslor för sitt eget barn. Madeleine är så fin på alla sätt.


 2. charlotte skriver: 8 mars, 2020

  Drottning Silvia är fantastisk med sin fingertoppskänsla när det handlar om barn. Hennes egna fick växa upp i frihet och vara barn länge. Jag tror också att hon skulle agerat annorlunda än Victoria och Daniel när det gäller Estelle. Kungaparet drog aldrig med sina barn på ishockeymatcher eller rockkonserter. Kungen har också varit en excellent pappa som aldrig satt för stor press på barnen att duga i div idrotter.


  1. Sanna skriver: 8 mars, 2020

   Fast det vet man nog inte på samma sätt som idag. Idag kan alla fota, och folk fotar även när de inte borde, så bilder sprids på ett helt annat sätt än på 80-talet. Jag tror de var betydligt mer anonyma då än idag oavsett om de gick på en konsert eller match. (Vet att de iaf gick på Björn Skifs badrock som han körde 1986-1992, du kan ju räkna ut Madeleines ålder där 😉 )


 3. Bror skriver: 8 mars, 2020

  Om drottningens påstått starka moraliska kompass skulle vi kunna tala länge.


 4. Fundering skriver: 9 mars, 2020

  Silvia är ju en vanlig tjej som i likhet med Sofia Hellqvist tagit sig in i de fina korridorerna. Anmärkningsvärt att hon inte har lärt sig svenska ordentligt. Jag upplever programmet som krystat och ett sätt att visa upp att Madeleine visst arbetar.


 5. Elna skriver: 9 mars, 2020

  Synd att bara folk med TV8 och Viaplay kan se programmen. Det hade varit bra om de som bara kan se SVT och TV4 också hade möjlighet att se programmet.


  1. josefin skriver: 9 mars, 2020

   Elna, detta visar hur viktigt Public Service media tycker att detta är. De har sällan inslag med k-familjen, sannolikt pga att k-familjens görande o látande inte är av vikt för landet, eller egentligen inte har nàgon vikt alls.


  2. Ulla Lundell skriver: 10 mars, 2020

   Vad jag vet så är det inte så lätt att lära sig svenska, alla människor har inte “språk öra” för allt, och vad har drottningens språkkunskap i svenska med hennes arbete med Childhood och andra organisationer för barns väl att göra. ?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar