Silvias krav under Barnens drottning

drottning silvia

Silvia är en kvinna som vet vad hon vill och hon har en stark moralisk kompass. Och det finns vissa situationer då drottningen verkligen säger ifrån.

21 år efter födelsen får nu Childhood en egen tv-serie. Barnens drottning har premiär den 8 mars, på Viaplay och TV8, och i fem havtimmes långa avsnitt får tittarna följa Silvia och Madeleine och deras arbete för utsatta barn.

Childhood har kontor i Sverige, Tyskland, Brasilien och USA och under avsnittens gång möter tv-teamet de som själva varit utsatta, poliser, forskare och läkare. Tuffa möten och berättelser som inte lämnar någon oberörd.

Drottning Silvia i orange.

Drottning Silvia bjuder ofta in alla fotografer – men i vissa lägen säger hon stopp.

Drottning Silvia har tagit upp den här typen av frågor i flera decennier. Hon har aldrig väjt för ämnet och påtalar det ständigt när hon möter olika världsledare i sin roll som drottning. Men de gånger hon får sitta med med barn som tvingats utså ett trauma är det absolut fotoförbud. Det är ett krav från Silvia, som hon aldrig tummar på, berättar kungaexperten Roger Lundgren, som är den som gör intervjuerna i Barnens drottning.

LÄS MER: NY TV-SERIE MED SILVIA OCH MADELEINE

Utöver det viktiga budskapet så visar serien också det otroligt fina samspelet mellan Silvia och Madeleine. Det märks verkligen hur mycket de båda brinner för Childhood och i vissa lägen avslutar de till och med varandras meningar. Drottningen är så stolt över sin dotter och i en av intervjuerna berättar hon att det känns tryggt att Madeleine ska ta över stafettpinnen en dag.

– Jag kör så länge jag orkar men det är skönt att finns att Madeleine finns, som kommer att ta över en dag, säger Silvia.

Foto: TT