Silvias okända relation med Anders Holmberg – pinsamma missen: ”Ångrar”

28 aug, 2022, 22:00 
Drottning Silvia, kung Carl Gustaf och Anders Holmberg

Anders Holmberg om okända relationen med drottning Silvia och kung Carl Gustaf.

Annons
Drottning Silvia genom tiderna
Drottning Silvia genom tiderna

Anders Holmberg, 51, är van vid att vara i händelsernas centrum. Han brukar beskrivas som en av Sveriges vassaste och hårdaste intervjuare när det kommer till att granska makthavare.

Tillsammans med kollegan Camilla Kvartoft, 54, syns han just nu i SVT:s partiledarutfrågning, där de tillsammans grillar partiledarna och försöker få svar på komplexa frågor.

Inte sällan är intervjuerna intensiva och ordväxlingarna hårda. Men i verkligheten är den rutinerade SVT-profilen betydligt lugnare och räds inte från att mingla med kungligheter.

Recept.se Nyhetsbrev

Anders Holmberg om mötet med kungen och drottningen

I en intervju med Expressen förra året berättade Anders Holmberg om sin barndom, karriär och privatliv. Då framkom det även att han träffat både kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Annons

– Min fru har drottningen som chef, det är sådant som folk gillar att läsa om va? sa han till Expressen.

Hans fru jobbar nämligen på stiftelsen Childhood, som drottning Silvia grundat, och på grund av det hamnade han en gång på en kungamiddag. Det blev ett möte som han sent skulle komma att glömma.

Stora missen: ”Det ångrar jag”

När maten var klar och kaffet framdukat, erbjöd kungen Anders att följa med på en lyxig rökupplevelse. Vänligt men bestämt tackade han nej, något som han i dag är djupt ångerfull över.

– Och till kaffet kom det en page som bjöd på cigarrer, av en händelse stod jag bredvid kungen då. Kungen blev upplivad och bjöd mig på cigarr, men jag har ganska dåliga erfarenheter av cigarrer så jag tackade nej.

– Det ångrar jag.

Foto: TT

Annons