Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias okända relation med Ewa Westling – avståndet till Marie Hellqvist

18 aug, 2022, 09:30 
AvIbraheem Alsalman
Drottningens relation till Ewa och Marie

Har känt varandra i 20 år!

Annons
Drottning Silvia genom tidernaBrand logo
Drottning Silvia genom tiderna

Drottning Silvia har haft en fartfylld sommar med många aktiviteter runtom i landet, samtidigt har hon förstås passat på att vila upp sig ordentligt inför höstens kungliga uppdrag.

Tidigare i juli passade de på att ta en avstickare till Frankrike och Saint-Tropez tillsammans med bland andra prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Sommarens stora höjdpunkt var förstås Victoriaveckan som firades stort på dels Solliden, men också i Borgholms slottsruin där den klassiska Victoriakonserten var tillbaka efter pandemin.

Nu är alla tillbaka på svensk mark och redo för en spännande höst och vinter.

Genom åren har drottningen synts flitigt med prins Daniels föräldrar. Faktum är att Ewa Westling har känt Silvia i mer än 20 år. Drottningen och Ewa stöttade Victoria och Daniel när pressen från allmänheten var som störst och när deras förhållande ännu var hemligt. Sedan dess har svärmödrarna ett alldeles speciellt band. Kungaparet har hälsat på Daniels föräldrar i Ockelbo och under somrarna brukar Ewa och Olle besöka Victoria och Daniel på Öland. Olle är även han en nära vän med kungen och de två brukar åka på jakt i de svenska skogarna tillsammans.

Annons

Silvias relation till Sofias föräldrar

Samtidigt verkar kungaparet inte ha samma relation till Sofias föräldrar, Marie och Erik, och det är inte så komplicerat egentligen.

Daniel och Victoria brukar ju åka till Öland i början av semestern och stanna där en längre period, medan till exempel Sofia och Carl Philip ofta besöker Solliden en vecka eller två innan de reser vidare.

Med det sagt har så kan man konstatera att det också har blivit mindre tillfälle för kungaparet att träffa Sofias föräldrar under längre perioder. Några gånger har Sofias föräldrar, Marie och Erik, hälsat på ute på Solliden också men betydligt färre gånger än vad Daniels föräldrar gjort.

Lägg därtill att Silvia har en närmare relation med Ewa och det beror helt enkelt på att hon har känt Ewa betydligt längre än vad hon har känt Marie. Men trots detta så verkar de ha alltid trevligt ihop när de väl ses på till exempel middagar.

Foto: TT.

Annons