Silvias ord väcker frågetecken – nu ställs hon till svars inför alla

17 feb, 2023, 15:20 

Drottning Silvia och kung Carl Gustafs ord väcker uppmärksamhet. Nu undrar folk varför de agerar som de gör.

Annons

Just nu är det minst sagt hektiska dagar för kung Carl Gustaf och drottning Silvia! Inte nog med att det är fullspäckat med jobb med anledning av kungens 50 år på tronen, nu stundar ju dessutom en hjärtoperation för kungen.

Mitt i allt detta sa kungaparet några välvalda ord i ett meddelande publicerades på Instagram. Men orden föll inte alla i smaken – nu undrar alla samma sak.

Kungens ord om hjärtoperationen • Victorias saknad efter barnen • Margrethes ord om döden – 3 kungliga snackisar från vecka 7!
Kungens ord om hjärtoperationen • Victorias saknad efter barnen • Margrethes ord om döden – 3 kungliga snackisar från vecka 7!

Kungen stoppas helt – tvingas ställa in

Ja, nu är länsbesöken i full gång. Det är ju en del av kungens firande, att besöka alla Sveriges län. Hittills har Nyköping och Jönköping fått kunglig glans, men nu satte nånting plötsligt stopp.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på länsbesök i Jönköping
Det var folkfest i Jönköping när kungaparet under torsdagen kom på besök!

Det var under tisdagen som Hovet kommuncierade ut att kungen kommer genomgå ett planerat ingrepp, en så kallad titthålsoperation i hjärtområdet. För många kom detta som en chock, speciellt eftersom det innebär att hans åtagande en tid efter operationen måste skjutas upp.

Annons

Det understryker Svensk Damtidnings mångårige hovreporter Helena Wiklund:

– Jubileumsbesöken är väldigt prioriterade för kungen. Han vill såklart inte ställa in om det inte verkligen behövs.

Det är på måndag som operationen kommer äga rum, och det planerade länsbesöket till Gävleborg under torsdagen har nu plockats bort från den kungliga kalendern.

Kungaparets ord väcker frågetecken – alla undrar samma sak

Mitt i denna tumult har kungaparet dock haft anledning att fira. Det är ju nämligen så att skidskytts-VM har gått av stapeln, och just vintersport råkar ju vara en av kungens absolut främsta intressen.

Därför kan man tänka sig att det blev jubel på Drottningholm när svenska Hanna Öberg kammade hem en guldmedalj – och Linn Persson tog silver. Kungaparet grattar guldmedaljören på Instagram:

"Hanna! Än en gång mitt i prick! Stort grattis till VM-guldet" Lyder hälsningen som signeras av kungen och drottningen.

Hanna Öberg åker skidor
Svenskt medaljregn!

Men i kommentarsfältet verkar alla tänka samma sak – var är Linns hälsning? Det var dessutom Linn som faktiskt sköt alla mitt i prick, men Hanna var snabbare in i mål.

Annons

"Första gången sen 1958 tydligen som Sverige har guld och silver samtidigt. Linn's silver är välförtjänt likväl som ett guld och kanske om inte ett meddelande, med guldkant i minnet!" Skriver en användare.

"Jag saknar en kunglig hälsning till Linn Persson, som sköt ”mitt i prick” i samtliga skjutningar och presterade silvermedaljen!" Kommenterar en annan.

"Jag hoppas Linn Persson också fick gratulationer." Skriver en tredje.

"Linn??" Skriver kort och gott en fjärde användare på Instagram.

Foto: TT

Annons