Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias oro för prins Daniel: "Utgör en risk"

06 jan, 2024, 17:00 
Vendela Lönnqvist
Läget oroar Silvia.
Läget oroar Silvia.

Under dagarna i Sälen krävs extra tillsyn.

Annons

Under söndagen beger sig kungen, kronprinsessan Victoria och prins Daniel till Högfjällshotellet i Sälen för att medverka på en konferens som anordnas av Folk och Försvar.

Det är en tradition som hållit i sig i över 30 år. På plats kommer även medlemmar från regeringen, försvaret, näringslivet och myndigheter att vara.

Se blixtsnabba kärleksgesten från Daniel som räddar Victoria!Brand logo
Se blixtsnabba kärleksgesten från Daniel som räddar Victoria!

Polisen om säkerheten kring kungliga medlemmarna

Det innebär därför att säkerheten måste vara på topp. Enligt tillförordnade lokalpolisområdeschefen Rickard Eriksson har förberedelserna för säkerheten pågått sedan i höstas.

– Det handlar om transporter, boende och olika frågor kring logistik. Ett antal polispatruller kommer att finnas på plats och de är beredda på olika scenarier, säger han till Mora Tidning.

Annons

Enligt Rickard Eriksson kräver säkerheten extra tillsyn, inte bara då deltagare ur den kungliga familjen är på plats, utan även på grund av det rådande säkerhetsläget i Sverige. Kungen, Victoria, Daniel och andra regeringsmedlemmar menar han ses som " intresse bland många som vill ställa till det under de här dagarna".

"Enormt stor polisnärvaro"

På plats kommer därför inte bara underrättelsepolisen befinna sig, utan också insatspolis och flertalet specialenheter.

För hotellets gäster gäller det att förhålla sig till vissa restriktioner.

– Det blir en enormt stor polisnärvaro i Sälen. Säkerheten kommer först. Personer som kräver en viss nivå av skydd kommer att vara i Sälen och det finns terrorceller och aktörer som utgör en risk, säger Rickard Eriksson till Mora Tidning och poängterar att han känner sig trygg med den höga förmågan som är på plats.

Annons