Silvias oväntade beslut mitt under festen – händelsen skapar skriverier

12 sep, 2022, 09:30 

Det var en specifik detalj som snodde all fokus!

Annons

Vilken helg det varit för vårt kungapar, och flera av Europas kungligheter! Det har varit fest för hela slanten i Köpenhamn, med anledning av drottning Margrethes tronjubileum. Monarken firade hela 50 år på tronen, och på plats för att hylla henne var bland många andra kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Firandet knöts samman med en stor galafest på Christiansborg slott – och Silvia bjöd på en riktigt oväntad detalj!

Firandet stoppades

Drottning Margrethe hade säkerligen sett framemot denna septemberhelg länge. Hela året har man kunnat ta på feststämningen i Danmark, och man har på olika vis uppmärksammat regentens viktiga år.

Det skulle dessutom firas tidigare i år, men så som med mycket annat, satte pandemin stopp för det. Alla de olika programpunkter som ägt rum under helgen, var egentligen inbokade till mitten av januari.

Margrethe har kommit till att bli otroligt älskad av sitt folk, så att fira henne gör de mer än gärna. Hennes avslappnade stil, och charmanta personlighet har minst sagt gått hem.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Hon är en fantastisk förebild, så konstnärlig, folklig och empatisk. Hon är duktig på att ha en familj och undgå konflikter som i andra kungahus, sa dansken Charlotte Ankarstjerne till Dagens Nyheter i och med hennes jubileum.

Drottning Margrehte
Äntligen fick hon sitt firande!

Vackra detaljen

Så var i alla fall helgen äntligen kommen. Den sista dagen, söndagen, hade verkligen ett fullspäckat schema. Dagen inleddes med en festgudstjänst i Vor Frue Kirke, följt av en matpaus på den kungliga lyxjakten Dannebrog.

Många hade säkerligen sett fram emot den stora finalen, som direktsändes på flera danska medier. Nämligen den stora galafesten på Christiansborgs slott! Det händer ju inte allt för ofta att kungligheterna får ta på sig sina allra finaste tiaror och klänningar, och alla hade sannerligen slagit på den stora trumman.

Annons

Kvällens mest oväntade beslut stod drottning Silvia för – så pass att till och med dansk press valde att uppmärksamma det. Det handlar om hennes väska, en liten kuvertväska. Den är som tagen ur en saga, och ser ut som ett litet glittrigt snäckskal! Danska veckotidningen Billedbladet menar att denna väska fångade all uppmärksamhet.

Drottning Silvia
En helt otroligt vacker drottning – som vanligt!

"Till klänningen hade drottning Silvia valt ut ett par glänsande pumps, som var helt perfekta för den något överraskande clutch hon hade med sig." Skriver de bland annat.

Vilket oväntat val – och helt häpnadsväckande vacker!

Foto: TT/Billedbladet

Annons