Silvias oväntade ord om Chris O’Neill – inför alla

Drottning Silvia och Chris.
När Chris och Madeleine avslöjade sin förlovning undrade många, vem är egentligen mannen som vunnit prinsessans hjärta? Drottning Silvia gav honom det bästa betyget en svärmor kan ge.
Annons

Sju år har gått sedan prinsessan Madeleine och Chris O’Neill sa ja till varandra i Slottskyrkan i Stockholm, och hittills har de ju hunnit med att bo på tre hela kontinenter och dessutom välkomnat tre barn till världen. Paret håller verkligen ihop i vått och torrt, något drottning Silvia förutsåg redan när förlovningen blev offentlig.

Annons

– Vi är alla väldigt lyckliga förstås. Han är trevlig, en riktig svärmorsdröm. Vi är glada och prinsessan är väldigt lycklig, säger hon i en intervju med TT kort efter att prinsessparet släppt sin förlovningsfilm.

Annons

Silvia ville inte avslöja några detaljer

Att Chris är en riktig svärmorsdröm är inte svårt att förstå. Han är uppvuxen med tre systrar och en väldigt närvarande mamma, så att familjen var viktig för honom var en självklarhet. Men drottningen ville inte avslöja några detaljer om förlovningen.

– Vad ni är nyfikna. Det får ni fråga prinsessan Madeleine, säger drottningen med ett leende.

Chris och Madeleine offentliggorde sin förlovning 2012.

Madeleines offentliggörande av förlovningen överskuggades nästan av den debatt som skulle följa på förlovningsvideon med prinsessan och Chris. Hela filmen avslutades med att prinsessan Madeleine sa ordet “Tihi”, vilket många tyckte var väldigt udda. I efterhand har hon kommenterat ordet i SvD.

Annons

“Det är en grej vi har i familjen”, förklarar hon. “Vi har många olika ljud för oss och Chris skämtar ofta med mig om det. Det lustiga var att vi själva såg filmen utan att reagera”, säger hon med ett skratt. Följden av fnisset blev en våg inlägg i sociala medier, något som gjorde prinsessan Madeleine ledsen. “Det var hemskt”, sade hon till SvD.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Silvias oväntade ord om Chris O’Neill – inför alla”

 1. Anna skriver: 29 augusti, 2020

  Förstår fortfarande inte det roliga i thihi eller vad hon sa :-/


 2. PernillaA skriver: 29 augusti, 2020

  Jonas Bergström var också en svärmorsdröm enligt Silvia.


 3. Gilla skriver: 29 augusti, 2020

  Vilken är den tredir kontinenten som paret O Neill har bott på , jag känner bara till två , amerika och europa.
  Om vi nu ska fundera över vad drottningen tycker så finns det två till att undra över
  är de också svärmorsdrömmar?


 4. Catrin skriver: 29 augusti, 2020

  Ja, det var sannerligen ett revolutionerande uttalande…
  Förmodligen gladde sig drottningen inombords över att ett av hennes tre barn valde en partner med utbildning. Tyvärr kommer Chris intelligens och yrkeskunnande inte svenska folket till godo, men han hade åtminstone den goda smaken att välja bort livet som prinsessmake för att i stället yrkesarbeta och fortsätta vara självförsörjande. När jag jämför honom med prinsessan S som ständigt handlar kläder på skattebetalarnas bekostnad blir skillnaden både slående och beklämmande…och S spelar numera inte en större roll än Chris. Alltså borde C P och S tvingas försörja sig själva som Chris försörjer sin familj. De har ju en privat förmögenhet som de kan leva på tills de slutfört utbildningar och kan börja söka jobb.


 5. Fundersam skriver: 29 augusti, 2020

  Trevligt att Silvia är så nöjd med sin svärson och svärdotter. Det känns som om många föräldrar inte skulle ha varit lika nöjda.


 6. josefin skriver: 29 augusti, 2020

  inför alla, för 8 àr sedan….


 7. Rosa Marie skriver: 30 augusti, 2020

  “En svigermors drøm” – hvilken flad og fortærsket kliché at anvende. Tom og ærligt talt tåbelig.
  Medievant og med tid til at forberede sig burde Silvia have kunnet sige noget mere substantielt, selv med de begrænsninger, der hører rollen til.
  Uklogt tillige – hun kommer let, omend ufrivilligt, til at indrangere svigerbørnene indbyrdes med “svigermors drøm” som den ypperste. I al fald bør hun være opmærksom på at sige noget tilsvarende om de andre svigerbørn. Ikke alene for deres og deres ægtefællers skyld, men fordi det nemt af almenheden kan blive udlagt sådan, at hun foretrækker C o’N.
  Madeleines forklaring på “tihi” lyder, sammenholdt med videoen, som en til formålet opfundet forklaring.


 8. Lotta skriver: 30 augusti, 2020

  Inför alla, nu igen.


 9. PernillaA skriver: 31 augusti, 2020

  ja den förklaringen är en efterkonstruktion


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar