Silvias oväntade ord om Chris O'Neill – inför alla

Drottning Silvia och Chris.

När Chris och Madeleine avslöjade sin förlovning undrade många, vem är egentligen mannen som vunnit prinsessans hjärta? Drottning Silvia gav honom det bästa betyget en svärmor kan ge.

Sju år har gått sedan prinsessan Madeleine och Chris O’Neill sa ja till varandra i Slottskyrkan i Stockholm, och hittills har de ju hunnit med att bo på tre hela kontinenter och dessutom välkomnat tre barn till världen. Paret håller verkligen ihop i vått och torrt, något drottning Silvia förutsåg redan när förlovningen blev offentlig.

– Vi är alla väldigt lyckliga förstås. Han är trevlig, en riktig svärmorsdröm. Vi är glada och prinsessan är väldigt lycklig, säger hon i en intervju med TT kort efter att prinsessparet släppt sin förlovningsfilm.

Silvia ville inte avslöja några detaljer

Att Chris är en riktig svärmorsdröm är inte svårt att förstå. Han är uppvuxen med tre systrar och en väldigt närvarande mamma, så att familjen var viktig för honom var en självklarhet. Men drottningen ville inte avslöja några detaljer om förlovningen.

– Vad ni är nyfikna. Det får ni fråga prinsessan Madeleine, säger drottningen med ett leende.

Chris och Madeleine offentliggorde sin förlovning 2012.

Madeleines offentliggörande av förlovningen överskuggades nästan av den debatt som skulle följa på förlovningsvideon med prinsessan och Chris. Hela filmen avslutades med att prinsessan Madeleine sa ordet “Tihi”, vilket många tyckte var väldigt udda. I efterhand har hon kommenterat ordet i SvD.

“Det är en grej vi har i familjen”, förklarar hon. “Vi har många olika ljud för oss och Chris skämtar ofta med mig om det. Det lustiga var att vi själva såg filmen utan att reagera”, säger hon med ett skratt. Följden av fnisset blev en våg inlägg i sociala medier, något som gjorde prinsessan Madeleine ledsen. “Det var hemskt”, sade hon till SvD.

Foto: TT