Silvias sorg det hon längtat efter mest blir inte av

drottning silvias sorg
Silvia är otroligt familjekär person. Men nu dröjer de innan kungafamiljen kan samlas, vilket förstås är tufft för drottningen.
Annons

Drottning Silvia är kungafamiljens nav och hon är alltid som lyckligast när alla barn och barnbarn är samlade. Det här sker inte så många gånger per år. Men under högtidshelgerna brukar de alltid träffas och njuta av lite härlig familjetid utanför det kungliga strålkastarljuset.

Annons

Nu går vi mot påsk men det här året blir det inget gemensamt firande. Till Silvias stora sorg. Coronaviruset sätter stopp för många familjers planer. Även kungligheternas.

Kungafamiljen kan inte träffas

I en intervju med Dagens Nyheter berättade kungen att familjen hade planer på att åka upp till fjällen över påskhelgen.Vi hade önskat att åka upp till fjällen. Där är i och för sig stora vidder, men man ska inte belasta omgivningen och sjukvården och så vidare, säger han i intervjun.

Annons

Tidigare år har de även firat påsk på Solliden. Men just nu ber myndigheterna svenska folket att stanna hemma. Och de lyssnar kungafamiljen förstås på, förklarar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Madeleine fast i USA

Det tvingas även fira högtiden – varje familj för sig. Kungaparet på Stenhammar, Victoria och Daniel på Haga och Carl Philip och Sofia på Villa Solbacken. Madeleine och Chris blir kvar i Florida på obestämd framtid.

– De firar inte ihop men de håller tät kontakt med varandra, digitalt, förklarar Margareta Thorgren.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Silvias sorg det hon längtat efter mest blir inte av”

  1. Anna skriver: 11 april, 2020

    Samma för dom flesta människor, fördelen för kungafamiljen är att dom har mer ledigt än andra så dom kommer hinna o träffas ändå, sommarlov jullov mm


  2. Anna skriver: 11 april, 2020

    Drottning Silvia är ju en otroligt privat person som är mycket försiktig med att visa eller prata om känslor offentligt, så jag undrar hur ni så ofta kan veta hur hon känner och upplever saker…?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar