Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias speciella beteende under festkvällen – nu berättar den tidigare anställda

10 feb, 2024, 18:45 
Drottning Silvia
Drottning Silvia gjorde något riktigt oväntat under den festliga kvällen – och en anställd såg allt!
Annons
Pernilla Wahlgrens vägran på middagen med kungen & SilviaBrand logo
Pernilla Wahlgrens vägran på middagen med kungen & Silvia

I samma sekund som Silvia sa "ja" till vår kung ändrades hennes liv för alltid – hon blev drottning, med allt vad det innebär.

Sedan dess har hon jobbat hårt med att representera vårt land och synts i alla möjliga sammanhang, vissa mer svårnavigerade än andra.

Ja, det blev en viss kändisman vittne till under en festlig kväll med Silvia, drottningen gjorde något riktigt oväntat!

Silvia är kungens högra hand

Det är svårt att tänka sig att någon kunde vara en så trygg högra hand till kungen som Silvia. Som hovexperten Robert Lundgren förklarat det för TT:

Annons

– Hon är hans absolut viktigaste rådgivare och har gjort att han kunde utvecklas på sitt sätt, i lugn och ro vid hennes sida.

Just detta har vi sett prov på igen och igen under de snart 48 år som kungen och Silvia varit gifta. Och kungen är naturligtvis ett stort stöd för Silvia också.

Det blir tydligt när tv-profilen Anders Öfvergård berättar om en specifik kväll med prinsparet och kungaparet – där Silvia tog till ett oväntat grepp och kungen hängde på!

Silvias finurliga grepp under middagen

Året var 2019 och Anders Öfvergård och Gry Forsell var anställda som konferencierer för en välgörenhetskväll som prinsparet höll i på Hotell Skeppsholmen i Stockholm.

Annons
Hotell Skeppsholmen
Anders Öfvergård minns välgörenhetskvällen med kungligheterna på Hotell Skeppsholmen väl.Tomas Oneborg/SvD/TT

Det blev musik, härliga samtal och god mat för gästerna och kungligheterna. Men det var också maten som som ställde till det lite för Silvia.

Som Anders förklarar för Svensk Damtidning:

– Silvia och kungen satt och käkade sushi med fingrarna. Det var lite gulligt. De är ju superhärliga. Silvia sa bara: "De här pinnarna funkar aldrig!", och så tog hon sushi med fingrarna. Det var jättegulligt.

Drottning Silvia håller i en stor tallrik med mat
Drottning Silvia är inte främmande för det asiatiska köket. Här med kungen under statsbesöket i Thailand 2003.Charles Hammarsten/TT

Tänk vilken härlig drottning vi har!

Silvia är förövrigt själv en riktig fena i köket. En av hennes favoriter är västkusthummer som hon gör egen citronsaft till enligt ett tyskt beprövat recept.

Foto: TT

Annons