Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias stöd till Victoria efter skilsmässoryktena

19 feb, 2022, 15:10 

Drottning Silvia står självklart bakom sin dotter i vått och torrt.

Annons
3 kungliga snackisar från vecka 7!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 7!

Under lördagen hände något sensationellt som vi inte är vana att se från varken det svenska eller några internationella kungahus. Victoria och Daniel gick själva ut med en dementi om att deras äktenskap är på väg att avslutas, detta till följd av massiv ryktesspridning under en längre tid.

Meddelandet som delades på Instagram löd enligt följande:

Det har kommit till vår kännedom att det pågår en omfattande negativ ryktesspridning rörande vår privata relation. Påståenden sprids om svek i relationen och en förestående skilsmässa. I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund.”

Annons

Meddelandet underteckandes Victoria och Daniel själva, men det var i samråd med kungen och drottning Silvia, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Självklart så när vi går ut med all information till media och i sociala medier så är kungaparet och ytterst kungen informerad, säger hon.

Enligt Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall är det väldigt ovanligt att ett kungahus väljer att hantera rykten med en dementi.

– Om det är rätt eller fel att så kraftigt gå ut och dementera ett rykte är jag inte personen att svara på, men det visar att detta har tagit både Victoria och Daniel väldigt kraftigt. De är bara mänskliga och jag kan bara tänka mig hur de har lidit de senaste veckorna av alla dessa spekulationer och rykten. Nu får vi hoppas för deras skull att det tar slut, säger han.

Annons