Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Silvias stora födelsedagsfirande på slottet: Barnbarnen samlade – se bilderna!

Silvias stora födelsedagsfirande på slottet: Barnbarnen samlade – se bilderna!

Silvia fyller år och det firas med pompa och ståt. Nu anländer alla drottningens nära och kära till slottet.

Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!
0:57

Efter reklamen: Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!

(0:57)

Slå på ljud

Nästa år lär det bli ett hejdundrandes firande för drottning Silvia. Då fyller hon jämnt, 80 år. Men även i dag på 79-årsdagen firas hon traditionsenligt med kunglig storslagen middag på Drottningholm.

Silvia delar ju sin födelsedag med dan före dopparedan, den 23 december. Den dag som för många förknippas med uppesittarkvällen, innebär tjusiga partyklänningar och trärätters för kungafamiljen.

Och nu är festen i gång!

Familjen samlad på Silvias födelsedag

Hela familjen är nu samlad. Prinsessan Madeleine är i Sverige för att fira sin mamma, och självfallet är även kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip på plats. Med sig har de alla sina respektive – och så klart: Silvias älskade barnbarn!

Firandet i gång! Kungens och Silvias mysiga start på födelsedagen

Madeleines barn Leonore, Nicolas och Adrienne, får ju Silvia inte chans att umgås med alltför ofta. Mestadels av tiden befinner de sig på andra sidan atlanten där de bor i solstaten Florida. Men nu får hon lyxen att fira både sin födelsedag och julafton med dem.

Här anländer gästerna till Drottningholm – se bilderna!

Nu har gästerna anlänt till slottet – bland dem första på plats var Madeleine och barnen.

Vid 18-tiden rullade de in i en stor svart Volkswagen, med en Säpo-vakt i förarsätet, Madeleine i passagerarsätet och de tre små där bak. Men ingen Chris! Han syntes nämligen inte till.

Strax innan Madeleine, runt 17.30 anlände en del övriga gäster, och en timme senare dök även Carl Philip och Sofia upp med sina tre små prinsar, Alexander, Gabriel och Julian.

Allra sist i familjen ankom Victoria, Daniel, Estelle och Oscar. Festligheterna drar trots allt i gång vid 19.00, så de kom i tid, men inte med råge direkt.

20.20 Firandet har pågått i en knapp timme – men redan nu har flera av barnbarnen skickats hem! I en bil åker nu Oscar och Estelle mot Haga, medan Alexander, Gabriel och Julian åker mot Villa Solbacken. Däremot får Madeleines barn leka vidare på slottet, utan sina kusiner.

Madeleine anländer till slottet med barnen i baksätet.

Ola Axman

Sofia och Alexander.

Ola Axman

Gabriel och Alexander.

Ola Axman

Nicolas och Carl Philip vid slottet...

Ola Axman

Och Sofia likaså!

Ola Axman

Foto: TT