Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Silvias stora födelsedagsfirande på slottet: Barnbarnen samlade – se bilderna!

23 dec, 2022, 18:32 
Indra Nordemar

Silvia fyller år och det firas med pompa och ståt. Nu anländer alla drottningens nära och kära till slottet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!Brand logo
Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!

Nästa år lär det bli ett hejdundrandes firande för drottning Silvia. Då fyller hon jämnt, 80 år. Men även i dag på 79-årsdagen firas hon traditionsenligt med kunglig storslagen middag på Drottningholm.

Silvia delar ju sin födelsedag med dan före dopparedan, den 23 december. Den dag som för många förknippas med uppesittarkvällen, innebär tjusiga partyklänningar och trärätters för kungafamiljen.

Och nu är festen i gång!

Familjen samlad på Silvias födelsedag

Hela familjen är nu samlad. Prinsessan Madeleine är i Sverige för att fira sin mamma, och självfallet är även kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip på plats. Med sig har de alla sina respektive – och så klart: Silvias älskade barnbarn!

Annons

Madeleines barn Leonore, Nicolas och Adrienne, får ju Silvia inte chans att umgås med alltför ofta. Mestadels av tiden befinner de sig på andra sidan atlanten där de bor i solstaten Florida. Men nu får hon lyxen att fira både sin födelsedag och julafton med dem.

Här anländer gästerna till Drottningholm – se bilderna!

Nu har gästerna anlänt till slottet – bland dem första på plats var Madeleine och barnen.

Vid 18-tiden rullade de in i en stor svart Volkswagen, med en Säpo-vakt i förarsätet, Madeleine i passagerarsätet och de tre små där bak. Men ingen Chris! Han syntes nämligen inte till.

Strax innan Madeleine, runt 17.30 anlände en del övriga gäster, och en timme senare dök även Carl Philip och Sofia upp med sina tre små prinsar, Alexander, Gabriel och Julian.

Allra sist i familjen ankom Victoria, Daniel, Estelle och Oscar. Festligheterna drar trots allt i gång vid 19.00, så de kom i tid, men inte med råge direkt.

Annons

20.20 Firandet har pågått i en knapp timme – men redan nu har flera av barnbarnen skickats hem! I en bil åker nu Oscar och Estelle mot Haga, medan Alexander, Gabriel och Julian åker mot Villa Solbacken. Däremot får Madeleines barn leka vidare på slottet, utan sina kusiner.

Madeleine anländer till slottet med barnen i baksätet.
Sofia och Alexander.
Annons
Gabriel och Alexander.
Nicolas och Carl Philip vid slottet...
Annons
Och Sofia likaså!

Foto: TT

Annons