Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Silvias stora glädje! Återförenas äntligen med barnbarnen – efter alla år

07 mar, 2023, 14:15 

Drottning Silvia återförenas äntligen med barnbarnen.

Annons

Att drottning Silvia älskar sina barnbarn är inget nytt. Hon har tidigare beskrivit det som ”livets efterrätt” och både hon och kungen försöker se till att träffa dem så mycket som det bara går.

Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!Brand logo
Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!

Runt hennes vänstra handled bär hon även två guldiga armband med barnbarnens namn ingraverade. På så sätt bär hon alltid med sig det som ligger henne närmast hjärtat.

– Min mamma sa alltid att barnbarn är livets efterrätt. Och det är ju så, man har hela glädjen – men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga, har Silvia sagt till Kamratposten.

Kungen och drottning Silvia älskar att tillbringa tid med sin barnbarn
Kungen och drottning Silvia älskar att tillbringa tid med sin barnbarn.

Inte kunnat träffa barnbarnen så ofta

Däremot har det varit svårt att träffa barnbarnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne. Eftersom de är bosatta i Florida har det varit svårt att få till frekventa möten.

Annons

Självklart har det varit väldigt tråkigt för Silvia, men Madeleine med familj har i alla fall försökt att komma hem till Sverige åtminstone två gånger per år, enligt hovets informationschef Margareta Thorgren.

– De försöker komma hem till Sverige i alla fall två gånger per år och det brukar infalla under jul och sommaren, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Dam.

Silvias stora glädje! Madeleine flyttar hem

De senaste åren har prinsessan Madeleine med familj varit bosatta i lyxområdet Pinecrest, Florida. Där har de bott i lyxvilla som rymmer sex sovrum, åtta badrum, pool – och en separat barnflygel.

Men nu har kungen och drottningen äntligen nåtts av ett sant glädjebesked! Madeleine med familj har bestämt sig för att flytta hem till Sverige, meddelar hovet i ett pressmeddelande under onsdagen.

"H.K.H. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill med familj flyttar hem till Stockholm i augusti månad 2023”.

Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige
Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige.

Johan T Lindwall: ”Tror hon känt sig väldigt ensam i USA”

Leonore och Nicolas kommer att börja svensk skola till hösten, medan Adrienne börjar på förskolan. Vilken skola barnen ska gå på är i nuläget oklart.

Familjen kommer att bo i prinsessfamiljens våning på hovstallet i Stockholm.

– Jag tror det handlar om att hon känt sig väldigt ensam i USA. Alla hennes vänner bor i Stockholm, hela hennes familj utom barnen och Chris är i Stockholm och i Sverige. Hon har inte kunnat träffa sin familj på grund av så långa avstånd, till slut kände hon nog att den här isoleringen knäckte henne och till slut tog hon beslutet att flytta hem till Sverige, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

För kungen och drottningen är det så klart ett sant glädjebesked och ett ypperligt tillfälle att äntligen få tillbringa mer tid med sina älskade barnbarn!

Foto: TT

Annons