Silvias stora oro – för Victorias livsval

Som blivande statschef över Sverige är Victoria är allt man kan begära och lite till, men även hon har haft lite vildare perioder i sitt liv, något som gjorde Silvia orolig.

Under tiden efter studenten var det mycket som förändrades i kronprinsessan Victorias liv. De tidigare vännerna skingrades och ersattes av en grupp bestående av unga män som enligt uppgift till Svensk Damtidning hade en förkärlek till festande och att spendera pengar på nöjen.

Silvia blev väldigt orolig under den här perioden. Hon var själv väldigt hårt hållen under sin uppväxt i Brasilien och har tidigare berättat att hon inte fick gå ut själv utan fick ha eskort av en äldre bror.

Nu fanns det personer som tyckte det var bra att kronprinsessan ”släppte loss” och levde ut medan hon var ung, men festerna oroade både Silvia och omgivningen.

Umgicks med en grupp

Victoria umgicks med en grupp som kallade sig för IG-gänget (förkortning för Inne-Gänget-gänget), där de unga männen generellt sett var ett par år äldre, gillade att festa och klädde sig i Ralph Lauren eller Girgio-Armani-kostymer. De kunde spendera femsiffrigt belopp på krogen under en kväll och körde bilar av märket Jeep eller lyxigare sportbilar, som ofta ägdes av föräldrarna.

Victoria och Andrea Brodin på semester 2001 – de båda har varit vänner hela livet.

En självklar följeslagare till Victoria under den här tiden var bästa vännen Andrea Brodin, och de båda styrde upp fester som varade natten lång. Under en helg bjöd Andrea in Victoria och resten av vännerna till familjens herrgård Duseborg utanför Linköping. Resan döptes till ”Love weekend”, och det var bara jämna par som var bjudna.

Men perioden varade inte länge, samma år som studenten reste Victoria till franska Angers för att lära sig språket ordentligt, och hon har aldrig slutat vara en exemplariskt representant för den svenska kungafamiljen!

Foto: TT