Silvias stora uppoffring – för Victorias skull

När det kommer till smittspridningen var det bäst att inte ta några onödiga risker – så kungen och Silvia stod över.

I helgen var det äntligen dags för firande när de nära kungliga vännerna Andrea Brodin och Cedric Notz sade ja till varandra i en romantisk och intim ceremoni i lördags. Vigseln och bröllopsfesten hölls i Andreas föräldrars pampiga villa i Ulriksdal, Stockholm, och det blev en fantastiskt fin dag för paret, som såg så lyckliga ut tillsammans med sina gäster.

Andrea är kronprinsessan Victorias vän sedan många år tillbaka, och Cedric var Chris best man på hans och Madeleines bröllop, så kopplingen till kungafamiljen är nära. Men det slutar inte där. Brudens föräldrar, Hans Eric “Jeje” Brodin och Eva Benita, som alltid kallas “Putzi”, är nära vänner med kungaparet. Kungen och Jejes vänskap går åratal tillbaka i tiden, de kände varandra långt innan kungen träffade drottning Silvia.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på bröllop Andrea Brodin och Cedric Notz bröllop

Victoria och Daniel var på strålande humör när de var med och firade Andreas och Cedrics kärlekslycka!

Med den nära kopplingen hade kungaparet skulle kungaparet med allra största säkerhet ha deltagit i firandet – om bara saker var som de brukar. Men det är de ju såklart inte, corona har påverkat oss alla och även detta bröllop.

Kungen och drottning Silvia på Stenhammar.

Kungaparet fick tyvärr stå över helgens bröllop, trots att det var dottern till två av deras närmaste vänner som gifte sig.

Kungen och Silvia fick stå över helgens bröllop

Andrea nämnde på sin blogg redan i juni att det inte skulle bli ett vanligt bröllop, utan mer intimt för de allra närmaste. Väl på plats fick gästerna varsin behållare med handsprit, men när det kommer till bröllop och firanden finns det i slutändan en gräns för hur smittsäkert det går att genomföra. Eftersom Victoria och Daniel var givna gäster då de båda är nära vänner till brudparet stod kungaparet över. Troligtvis ses det som alltför riskfyllt att delta i en fest och riskera att de viktigaste personerna i kungafamiljen alla skulle bli smittade, om nu det värsta skulle hända.

Det blev alltså inget bröllopsfirande för kungen och Silvia den här gången, men vi är säkra på att de önskar brudparet all lycka på sitt sätt.

Foto: TT