Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Silvias svåra situation – får inte träffa barnbarnen

Silvias svåra situation – får inte träffa barnbarnen

Drottning Silvia måste vänta innan hon får träffa Florida-familjen.

Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!
0:57

Efter reklamen: Här är bildbevisen: Silvia älskar sina barnbarn!

(0:57)

Slå på ljud

Runt drottning Silvias vänstra handled hänger två guldiga armband med barnbarnens namn ingraverade. På så sätt bär hon alltid med sig det som ligger henne närmast hjärtat.

Både drottningen och kungen ser till att träffa sina barnbarn så ofta det går. Extra speciellt blir det att träffa prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas, som till vardags bor i Florida.

– Min mamma sa alltid att barnbarn är livets efterrätt. Och det är ju så, man har hela glädjen – men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga, har Silvia sagt till Kamratposten.

Drottning Silvia

Drottning Silvia älskar verkligen sina barnbarn och bär armband med deras namn på.

MEGA

Drottning Silvias svåra stund

Därför blev det så klart väldigt tufft när coronapandemin lamslog världen och tvingade folk till isolering. För Silvia och Carl Gustaf blev det att tillbringa tid på Drottningholms slott, utan barn och barnbarn.

Längtan efter familjen kändes i hjärtat. Samtidigt var Silvia införstådd med att det var oroliga tider och att det inte var läge att tumma på Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Jag tyckte det var svårt men jag förstår naturligtvis att det inte gick och att man måste respektera de regler som fanns, sa Silvia i TV4:s dokumentär Kungahuset 2020.

Avslöjar

Hovet bekräftar: Madeleine ändrar sig i sista stund – oväntade beslutet för Chris och barnen

Mötet med barnbarnen dröjer

Idag har vindarna vänt och kungen och drottningen kan äntligen tillbringa tid med sina barn och barnbarn igen!

Däremot blir det inte speciellt många möten med prinsessan Madeleine och hennes familj. Avståndet på 800 mil gör det svårt att få till regelbundna träffar.

– De försöker komma hem till Sverige i alla fall två gånger per år och det brukar infalla under jul och sommaren, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Damtidning.

Kungafamiljen hade hoppats på att Florida-familjen skulle komma strax innan Nobelfestligheterna, men den här gången får man klara sig utan Madeleines stjärnglans – och drottning Silvia får vänta tills hon träffar sina barnbarn på andra sidan Atlanten.

Prins Nicolas, prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore

Prinsessan Madeleine och familjen planerar att fira jul hemma i Sverige i år.

PPE

Foto: TT