Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvias vädjan i SVT – situationen har gått för långt

06 okt, 2023, 17:00 

Drottning Silvia vill göra sin röst hörd.

Annons

Drottning Silvia brinner för barns rättigheter och deras rätt till en trygg uppväxt, och det är något hon kämpar för i många år. År 1999 grundade hon Word Childhood Foundation med samma syfte, där hon idag arbetar ihop med prinsessan Madeleine.

Nu uppmärksammar hon frågan i SVT.

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Därför kommer drottning Silvia synas i SVT

Under lördagskvällen gästar drottningen tv-galan Tillsammans för Världens Barn, en insamlingsgala på Radiohjälpens initiativ. Galan sänds mellan 20.00-22.00 på SVT1 och är Sveriges största av sin sort. Det återstår att se om hon belyser frågan bara genom att närvara, eller om vi får se henne på scenen.

I år leds den bland annat av Melodifestivalen-programledaren Farah Abadi, och under veckan har Världens barns kampanj varit i full gång.

Annons

Detta är något drottningen själv stöttar på flera vis.

Förra veckan gick man ut med att Silvia själv startat en insamling inom Radiohjälpens Världens Barn-kampanj, i och med hennes stundande 80-års dag. Den som vill gratta drottningen på bemärkelsedagen, gör det alltså bäst genom att skänka pengar i hennes bössa.

– Vi är tacksamma för drottningens stora engagemang för Ukrainas barn som lider enormt mycket. Att ge en födelsedagsgåva som lindrar barns lidande är den finaste gåvan, säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen till TT.

Insamlingen pågår ända tills årsslutet.

Drottning Silvia
Silvia vet vad hon önskar sig i födelsedagspresent.

Drottning Silvia om besöket till Polen

Även om drottningen jobbar aktivt med att förbättra barns situation, är det tydligt att det är en situation som dagligen ställs för utmaningar. Inte minst efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina, som lett till ökad psykisk ohälsa och otrygghet.

Silvia besökte själv Polen ihop med Childhood bara för några veckor sedan, med just de ukrainska barnen i fokus.

– Vi hade gärna besökt er i Ukraina. Men för tillfället är det inte möjligt så vi är glada att vi kan träffas här, sa drottningen då.

Foto: TT

Annons