Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skådisstjärnans oväntade ord om Victoria: "Hon är ju..."

22 aug, 2023, 17:30 
Samuel Björn
Liv Mjönes
Liv Mjönes är aktuell i nya SVT-serien Familjen Andersson
Skådespelarens kungliga drömroll och okända mötet med drottning Silvia.
Annons
Oscars spex med Estelle – stjäl hela showen!Brand logo
Oscars spex med Estelle – stjäl hela showen!

I höst är Liv Mjönes aktuell i rollen som Sunes mamma Karin i en nya SVT-serien Familjen Andersson. Efter en lång inspelning är hon nu taggad på att visa upp serien för publiken - hon avslöjar också rollen hon helst hade spelat i en kunglig serie samt okända mötet med kungen.

Barnens önskan

En lång inspelningsperiod är över, Liv Mjönes och hennes kollegor spelade in både första och andra säsongen av Familjen Andersson i ett svep och nu är det snart dags för tittarna att ta del av resultatet hemma i tv-soffan.

Det ska bli jättespännande och jätteroligt att få visa det här, säger Liv Mjönes till Svensk Damtidning och Filip Berg, som spelar Sunes pappa Rudolf i serien, fyller i.

– Man har ju jobbat med det här projektet i sju-åtta månader så det är skönt att få skörda frukten nu och se hur det blir.

Annons

– Det är ju klart att det är nervöst att tolka en familj som alla i hela Sverige vet vilka de är på gott och ont.

Familjen Andersson
Liv Mjönes och Filip berg spelar mamma Karin och Pappa Rudolf i Familjen Andersson. Barnen Sune, Håkan och Anna i serien spelas av Olle Einarsson, Folke Axelsson Schulman och Laura Lindkvist

Liv berättar att hon fick hjälp i beslutet kring ifall hon skulle ta rollen i serien eller inte.

– Jag frågade mina barn och de sa att ja, absolut, det skulle jag verkligen göra, berättar Liv och fyller i.

– Men sen så tyckte jag också att det var jätteroligt manus och att få jobba med Filip Peter, Dalle Peter som regisserat och alla andra skådisar lockade. Det var liksom många komponenter skulle jag säga.

Hen hade Liv valt att spela i kungahuset

Liv Mjönes har varit med i filmer och serier för såväl SVT som Netflix genom åren och har blivit nominerad i guldbaggegalan fyra gånger - nu senast för sin insatts som Ullis i filmen Tack för senast från 2022.

Annons

2014 spelade Liv en av huvudrollerna i TV4:s dramakomediserie Torpederna. Nu när samma bolag är igång med en svensk version av Netflix Succén The Crown undrade vi vilken som hade varit drömrollen att porträttera om hon skulle spela någon i det svenska kungahuset.

Liv tänker en stund och svarar sen:

– Victoria kanske... Ja, hon är ju cool alltså!, svarar Liv.

Kronprinsessan Victoria
När serien kommer att ha premiär är ännu oklart men serien kommer att skildra Kung Carl XVI Gustafs liv.

Hon berättar även att hon faktiskt haft ett möte med kungen – för länge sedan.

– När jag var fem år så gav jag blommor till drottning Silvia när hon var ute och gick på Eriksgatan i Sundsvall, berättar Liv skrattandes.

Blev hon glad?

– Ja, hon sa "hälsa fröknarna", berättar Liv med en stark Silvia-imitation och ett skratt i halsen.

Nu är ju produktionen av TV4:s serie redan igång men vem vet, vi kanske får se om hon dyker upp i en roll som kronprinsessan någon fång i framtiden.

Någon som kanske inte hade varit lika förtjust över det är kronprinsessan Victoria själv. Hon har nämligen berättat i en tidigare intervju med Svenska Dagbladet att hon helst inte hade velat blivit porträtterad alls och skämtat om att hon ska resa bort under premiären av serien.

Annons