Skandal i den brittiska kungafamiljen – filmades i smyg: "Vidrigt beteende, skamlöst"

Prins Michael och drottning Elizabeth

Den brittiska kungafamiljen har dragits in i en ny praktskandal på grund av en läckt film.
Sanningen avslöjad: Så slipper drottning Elizabeth skoskav!
Slå på ljud

Drottning Elizabeth har haft en väldigt tuff tid på sistone. Under sina 95 år i livet har hon uppleva mycket: skandaler, dödsfall, slitningar.

Men nu befinner hon sig i ett läge där hon relativt nyligen förlorat sin livspartner, prins Philip, efter över sjuttio års äktenskap. Samtidigt kämpar hon med en tillsynes olöslig familjekonflikt, där prins Harry hamnat på kant med resten av kungahuset.

Drottning Elizabeth i ny skandal – filmen avslöjar sanningen

Prins Michael och drottning Elizabeth

Här ser man den nu skandalomsusade prins Michael längst bak till vänster.

Och, för att lägga ytterligare börda på den redan hårt prövade drottningen, så har hennes kusin precis blivit indragen i en praktskandal.

Det rör sig om prins Michael av Kent, Elizabeths kusin. Michael, som är son till prins George, drottningens farbror, anklagas i den brittiska pressen för att ha utnyttjat sin kungliga status på ett synnerligen tveksamt sätt.

Det är The Sunday Times och tv-stationen Channel 4 som stått för avslöjandet. De har i smyg filmat prins Michael när han erbjuder sina tjänster till kunder som vill etablera samarbeten med Vladimir Putin och den ryska regeringen. Han tar ett saftigt arvode: 10 000 pund per arbetsdag. Han säger sig också vara villig att spela in "ett kungligt sponsormeddelande" för sina klienters räkning, i Kensington Palace, för 200 000 pund.

Channel 4 kommer att sända en dokumentär på temat med den pikanta titeln "Royals for hire" – eller "Kungligheter till salu".

"Det är vidrigt beteende"

Detta har skapat stor kontrovers i Storbritannien. Dels upplever man att prinsen smutsat ner kronans rykte, dels menar man att han inte tar hänsyn till att de diplomatiska relationerna mellan Storbritannien och Ryssland är svårt sargade efter anklagelser om att Putin beordrat politiska mord på brittisk mark.

Tv-personligheten Piers Morgan är rasande.

"Vidrigt beteende av prins Michael av Kent. Skamlöst, smutsigt och ett väldigt allvarligt missbruk av hans kungliga titel, för att inte nämna att det är ett hot mot vår nations säkerhet. Drottningen måste sätta honom på plats", skriver Piers på Twitter.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket