Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skandalbilderna nära vännen vill stoppa – sprids tre månader efter Elizabeths död

26 nov, 2022, 18:00 

Nu rasar en av Elizabeths bästa vänner över bilderna som sprids som en löpeld.

Annons
Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!Brand logo
Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!

Drottning Elizabeth lämnade jordelivet 96 år gammal, för snart tre månader sedan. Tomrummet efter den omtyckta monarken är stort, och än idag är intresset kring hennes långa och händelserika liv enormt.

Men det är det inte alla som uppskattar det. Nu ryter en av Elizabeths nära vänner ifrån mot den omtalade kungaserien The Crown.

Victorias skräck inför premiären

Man kan lugnt säga att Netflix storsatsning The Crown har gjort succé. Serien ska vara förankrad i verkliga händelser, men tar sig också friheter i sitt berättande. Men hur mycket är egentligen sant? Ja, där går meningarna i sär.

Serien har varit ständigt föremål för diskussion och debatt, och när det pratas om den svenska versionen som just nu jobbas fram är kronprinsessan Victoria skeptisk:

– Jag vill ju helst inte bli porträtterad, säger hon till SvD.

– Kanske är jag långväga bortrest under hela säsongen!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel, då Daniel Westling
Kanske kommer vi i den svenska versionen av The Crown slungas tillbaka till denna tid?

Hennes kungliga kollegor i Storbritannien har säkerligen känt samma. The Crown håller inte tillbaka när det kommer till smaskiga skandaler och drama, och den nya säsonger drar upp allt ifrån kung Charles otrohetsskandal och familjetragedier.

Annons

Rasar mot The Crown: "Sårande"

Men kung Charles har inte rört en min. Det har ryktats om att han ska fasa vad serien ska dra upp till ytan – men det har varit alltjämt knäpptyst från regenten.

Det är däremot inte alla som lyckas hålla känslorna inne. En av drottning Elizabeths bästa vänner, prinsessan Margarets tidigare hovdam Lady Anne Glenconner tar bladet från munnen i en intervju i BBC Radio, rapporterar bland annat Expressen.

Är det någon som har koll på hur det egentligen går till innanför kungahusets höga murar är det hon. I flera år jobbade hon nära inpå Elizabeths lillasyster, och de blev goda vänner.

Lady Anne Glenconner
Drottningvännen är inte nöjd med serien The Crown.

Och de bilder som nu strömmas ut till skärmar runt om i världen om hennes vänner faller henne inte i smaken.

– Det är helt falskt och att säga något sådant om människor är sårande, säger hon till BBC Radio.

– Den är så irriterande. Jag kollar inte på The Crown nu, det gör mig så arg.

Netflix som ligger bakom produktionen har däremot aldrig påstått att allting i serien faktiskt har ägt rum i verkligheten, men att den är baserad på historiska händelser. Det tycker inte Anne Glenconner spelar någon roll.

– Problemet är att folk, speciellt i Amerika, tror att den är helt sann.

Foto: TT

Annons