Skillnaden mellan Chris O'Neill och Jonas Bergström

prinsessan madeleine chris o'neill jonas bergström

Prinsessan Madeleine har ett stort fritidsintresse, som har följt med henne sedan barndomen. Problemet är bara att hon har svårt att få med maken Chris på tåget.

Prinsessan Madeleine är en självständig kvinna som alltid går sin egen väg. Men, precis som alla andra, tycker hon förstås om att dela sina intressen med den hon lever med.

Madeleine har alltid älskat att rida. Det var den tidigare kavaljerskusken Fredrik von Krusenstierna som lärde prinsessan att rida på hovstallet. Han har beskrivit henne som riktig tävlingsmänniska, som alltid ville rida längre och snabbare än syskonen Victoria och Carl Philip. Alla kungabarnen tog sina första ridturer på det lilla russet Travolta.

LÄS MER: 7 DETALJER DU INTE VISSTE OM CHRIS O’NEILL

När Madeleine sedan kom upp i tonåren började hon tävla i hoppning, ofta genom ridklubben i Surahammar.

Prinsessan Madeleines stora hobby

– Man får fötterna nere på jorden som en hästtjej. Man lär sig tidigt att ta ansvar och att ibland ta i lite med hårdhandskarna. Jag tror att det är viktigt för flickor, i dagens läge, att kunna säga ifrån. Man lär sig också en ömhet och repekt för andra varelser genom att umgås med djur, har Madeleine sagt.

jonas bergström prinsessan madeleine

Prinsessan Madeleine och Jonas Begström red ofta ihop på Solliden.

Hästintresset delade hon med expojkvännen Jonas Bergström. På somrarna följer Hovstallets hästar alltid med till Solliden, på Öland, och Madeleine och Jonas kunde man ofta skymta på varsin hästrygg, under deras år tillsammans.

Utflykterna på Solliden

Med Chris har det inte blivit lika många ridturer. Faktum är att vi aldrig har sett finansmännen dra på sig ridstövlarna och galoppera ut över Alvaret.

Men! Vad många inte känner till är att Chris faktiskt har haft en egen häst. Han lärde sig rida som barn, på ponnyn Mr Paint i England. Det avslöjade prinsessmaken när han och Madeleine var på Gotland för att dottern Leonore skulle få hälsa på sin dopgåva, gotlandsrusset Heidi.

Prinsessan Leonore

Chris O’Neill har berättat om sin häst – Mr Paint.

Foto: TT