Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Skilsmässa skakar danska kungafamiljen – tecknet att något var fel

22 apr, 2024, 05:00 
En skilsmässa skakar om den danska kungafamiljen. Här är tecknet på att något var fel – innan det blev offentligt.
Annons

Precis innan helgen slog ett skilsmässobesked ned som en bomb i kungliga kretsar. Prins Nikolaos av Danmark och ex-kungahuset Grekland separerar med sin hustru prinsessan Tatiana efter 14 år som gifta.

Här är tecknet på att något var fel.

Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!Brand logo
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!

Drottning Margrethes sorg efter skilsmässobeskedet

Skilsmässobeskedet chockade en hel kunglig värld, och har onekligen skakat om i den danska kungafamiljen. Prins Nikolaos är son till drottning Anne-Marie, drottning Margrethes syster. Hans far är ex-kung Konstantin II av Grekland, som gick bort i januari i fjol.

Annons
Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos.
Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos.People Picture/Willi Schneider/REX

Nikolaos och Tatiana har således starka band till den danska kungafamiljen. Hans moster är drottning Margrethe, och kung Frederik är hans kusin. Alla i familjen är såklart mycket bestörta av att de äkta makarna valt att gå skilda vägar.

I uttalandet uppger kungafamiljen att Nikolaos och Tatiana kommer fortsätta att bo i Grekland, och att de kommer bibehålla en stark vänskap, samt att de stöttas av familjen.

Tecknet på att något var fel – innan skilsmässan var ett faktum

Prins Nikolaos och prinsessan Tatiana har i alla år varit ett riktigt glammigt och beundrat super-par. De gifte sig på grekiska ön Spetses 2010 med kungliga gäster från hela Europa. Nikolaos sysslingar kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine var givetvis på plats.

Annons

Att de nu valt att gå skilda vägar kommer därför som en chock.

Men det finns tecken på att något var fel.

Danska Billed Bladet rapporterade bara några dagar innan beskedet, att drottning Anne-Marie rest ner till Grekland för att umgås med sin son. Då konstaterade man att det var ovanligt, eftersom Anne-Marie som har fem barn, inte ofta syns ensam med Nikolaos.

I efterhand spekulerar tidningen i om den stundande skilsmässan kan ha varit en anledning bakom resan.

– Prinsen kan ha behövt ett moderligt råd.

Drottning Anne-Marie och prins Nikolaos
Drottning Anne-Marie och prins Nikolaos i samband med hans bröllop.Tim Rooke/REX

Foto: TT

Annons