Bilden avslöjar dramat – när Daniel och Victoria lämnade stan

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Länsbesök Sörmland

Det blev både skratt och allvar när Victoria och Daniel kom till Sörmland. Och de glömmer garanterat inte reportern som mötte upp i bara tofflorna...

Kronprinsessparets länsbesök i Sörmland slutade i ett stort skratt. För där stod Victoria och Daniel öga mot öga med P4:s reporter – i bara tofflorna.

Det var Johanna Iggsten, programledare på P4 Sörmland, som hastigt blivit inkastad som hovreporter. Och det var ett bombhot som ställde till det.

– Min kollega Tobias som egentligen skulle intervjua kronprinsessparet fick lov att dra till Gnesta och själv fick jag i all hast slänga mig iväg till Eskilstuna för intervjun med kronprinsessan och prins Daniel.

– Det var bara det att jag hade dragit till jobbet i mina gamla nedslitna gubbtofflor... Mina kollegor på Radio Sörmland försökte lösa detta genom att låna ut sina skor men inga passade. Så jag fick helt enkelt masa mig iväg och träffa kronprinsessparet i mina tofflor.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Johanna Iggsten reporter programledare P4 Sörmland

P4 Sörmlands Johanna Iggsten stod för dagens lilla snackis.

– Jag försökte att inte tänka så mycket på det, men alla på plats var ju väldigt stiligt klädda och Victoria hade stilettklackar. Men prins Daniel sken upp och sa att han lagt märke till mina tofflor och Victoria skrattade gott.

Johanna Iggsten har jobbat som journalist och programledare i 20 år, men säger att hon ändå tyckte att det var väldigt speciellt att möta kronprinsessparet för första gången.

– Jag försökte komma ihåg hur man tilltalar dem och det funkade första frågan, men sedan tappade jag ju allt det formella. Det grämer mig lite så här i efterhand, men kronprinsessparet verkar ju vara toleranta och vana att möta det mesta.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Eskilstuna intervju P4 Johanna Iggsten

Nej, Victoria och Daniel blir aldrig sura om man råkar säga du!

– Det hade varit intressant att få ha ett mer avslappnat och innerligt samtal med dem, för de verkar vara mysiga och kloka och jag och mina tofflor hade nog kommit mer till sin rätt i den typen av möte. Men, men… Och som min mamma Ella sa: Det där blir något att berätta om för barnbarnen – när du mötte Sveriges blivande drottning i bara tofflorna!

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria tappade skon – inför alla

Länsbesöket i Sörmland hade faktiskt plats för ännu mer skratt, trots att inramningen var så formell och uppstyrd och trots att ämnet – läget för vården, skolan, näringslivet och kulturen under pandemin – var så allvarligt.

För det blev äppelskalartävling också, när Victoria och Daniel besökte en skola. Och ja ni ser – prins Daniel var omåttligt nöjd över att det var han som vann!

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel länsbesök Eskilstuna

Vem som lyckades med bedriften att få till det längsta äppelskalet? Titta på prins Daniels nöjda smajl så ser du...

Kronprinsessan Victoria om Länsbesöket i Sörmland

En fantastiskt fin, informativ och viktig dag. Så sammanfattade kronprinsessan Victoria det viktiga länsbesöket i Sörmland.

– Det har givit oss väldigt mycket och det tar vi med oss hem, sa hon till P4 Sörmlands reporter Johanna Iggsten.

LÄS MER: Laddat för fredagsmys: Victorias privata familjebild från Haga

– Pandemin har påverkat hela Sverige och det är just för att få en bredare förståelse och en möjlighet att få prata med dem som direkt är berörda som vi gör de här resorna ut i landet.

– Och den här dagen i Sörmland har verkligen givit oss en bred bild, vi har både besökt sjukvården och skolans värld, och kulturen och även näringslivet. Så vi har diskuterat många frågor inom många olika områden. Jag är imponerad av att man så snabbt har kunnat ställa om och ta action.

Foto: Jonas Ekströmer/TT, Evelina Crabb/P4 Sörmland.