Snart slutar Victorias älskade projekt – nu går näst sista etappen

Snart slutar Victorias älskade projekt – nu går näst sista etappen

Den näst sista vandringen är här för kronprinsessan Victoria. Och Svensk Damtidning är på plats för att snabbgå med henne!
– Härligt att vara här, äntligen! säger kronprinsessan Victoria.
Limöbåten “Drottning Silvia” (passande nog döpt efter hennes egen mamma) har precis lagt ut från Furuvik och med ombord är dagens värdpar, landshövdingen Per Bill och hans fru Louise. Samt kronprinsessans team från hovet, och vi i media förstås.
Men dagens tur går i stället längs havet. Kronprinsessan ska vandra utmed kustleden på Norrlandet utanför Gävle. Båtturen är bara en liten försmak innan vandringen startar vid Engeltofta dit kronprinsessan alltså anländer med båt.
Sedan ska vi också hinna med Brädviken, Gröndals ängar och Sjövik. Vid Huseliiharen möter Kronprinsessan sjöscouter och Gefle Segel Sällskap. Vandringen ringlar sig också förbi Engesbergs camping, Bönan, Gråberget och Utvalnäs udde innan den avslutas på Argosplan där Victoria och alla vi andra möts av Gävle Taekwondoklubb.
Jag ska försöka instagramma under vandringen – i farten, för kronprinsessan går FORT! En längre rapport kommer också på svenskdam.se under lördagsmorgonen, då vi avslöjar exakt hur det är att gå i Victorias fotspår.

Vandringarna går mot sitt slut

Det var hösten 2017 som kronprinsessan drog i gång sin underbara resa genom Sverige och vandringarna, dem fick hon i 40-årspresent av Sveriges länsstyrelser. Det är en mycket nöjd kronprinsessa som snart har fått uppleva hela Sverige till fots.
Foto TT