Snopna beskedet veckan innan omtalade festen: Sofia och Carl Philip får nobben – inte bjudna

04 sep, 2022, 10:00 

Det blir ingen kunglig fest för prinsessan Sofia.

Annons
Silvas flotta festlook • Familjens privata bild på Gabriel • Victorias chockerande prislapp – 3 kungliga snackisar från vecka 35!
Silvas flotta festlook • Familjens privata bild på Gabriel • Victorias chockerande prislapp – 3 kungliga snackisar från vecka 35!

Efter långa och tröttsamma år av pandemi ser saker och ting äntligen ut som vi är vana igen. Inte minst på den kungliga fronten har pandemins effekter varit märkbara.

Men dryga två år utan galamiddagar, resor eller jubileumsfirande innebär ju att det nu finns massor av milstolpar att fira ikapp! Det är däremot inte alla som får följa med...

Överraskningen till drottningen

Recept.se Nyhetsbrev

Danmarks regent drottning Margrethe blev snuvad på ett riktigt kalasfirande. När hon fyllde 80 år den 16:e april 2020 blev det av ovannämnda skäl inget större firande. Europas kungligheter såg dock till att sluta upp för den omtyckte monarken ändå, med en riktig överraskning.

I hemlighet hade bland annat prins Carl Philip, Hagafamiljen, kungaparet, kronprins Haakon och Mette-Marit skickat in sina varma hälsningar till födelsedagsbarnet på video. Resultatet blev den kanske mest kungliga videohälsningen ur mannaminne!

Europas kungligheter skickar en videohälsning till drottning Margrethe på hennes 80 årsdag

Men som tur är väntade nästa milstolpe runt hörnet, och i år firar den danska drottningen 50 år på tronen. Det har varit ett långdraget firande, och stämningen har gått att ta på hela året. Men i helgen är det dags för den storslagna finalen – ett två dagar långt firande som avslutas med glammig galamiddag på Christiansborgs slott i Köpenhamn!

Annons

Är inte bjudna

Ännu är den slutgiltiga gästlistan inte officiell, men Svensk Dam kunde redan i mitten av augusti avslöja att kungaparet kommer befinna sig i Danmark hela helgen för att fira Margrethe.

Faktum är att de två grannländernas kungahus står varandra oerhört nära. Drottning Margrethe är förutom kusin till vår kung, gudmor till prins Carl Philip. Att få fira henne på sitt stora tronjubileum måste därför vara något kungafamiljen inte gärna vill missa, men faktum är att gästlistan verkar vara något avsmalnad.

Aftonbladet rapporterar att det faktiskt bara är kungaparet som kommer vara på plats. Varken Victoria och Daniel, eller Sofia och Carl Philip kommer befinna sig i Köpenhamn för att delta på festligheterna.

Enligt tidningen säger hovets informationschef Margareta Thorgren att det denna gång är statscheferna som är bjudna till festligheterna. Det hela måste kännas snopet för inte minst prins Carl Philip, som säkerligen vill fira sin gudmor och gå på gala med sin Sofia.

Danmarks drottning Margrethe under på Carl Philip och prinsessan Sofias bröllop
Drottning Margrethe var självklart på plats i Stockholm när prins Carl Philip och prinsessan Sofia skulle lova varandra evig kärlek.

Foto: TT

Annons