Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Societetsprofilen vid Madeleine sida – nu riktas alla blickar mot relationen

29 maj, 2024, 17:00 
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Det är bekräftat att societetsprofilen har varit vid Madeleines sida länge, främst i det dolda. Och nu riktas alla blickar mot relationen.
Annons
Nya glädjebeskedet! Då flyttar Madeleine, Chris & barnen till SverigeBrand logo
Nya glädjebeskedet! Då flyttar Madeleine, Chris & barnen till Sverige

Att ingå i en prinsessas innersta krets är speciellt. Naturligt är många blickar riktade mot en, samtidigt som de som står närmast kungligheterna såklart vill värna om deras integritet.

Dock är många av den svenska kungafamiljens närmaste vänner själva en del av societeten, och har därmed mig sig en nivå av diskretion med modersmjölken.

Här faller en av Madeleines allra närmaste personer in, som följt prinsessan genom livet. Och nu riktas alla blickar mot relationen.

Annons

Prinsessan Madeleines speciella relation

Prinsessan Madeleine har ett litet och mycket lojalt tjejgäng runt sig och en av de främsta figurerna är societetsprofilen Louise "Lussan" Thott, tidigare Gottlieb.

Henne har Madeleine känt sedan barnsben - de gick i samma klass på Enskilda gymnasiet i Stockholm - och de hade både en gemensam 18-årsfest och studentskiva.

Prinsessan Madeleine skriker av glädje med vännen Louise Lussan Thott på deras studentfirande
Prinsessan Madeleine och haft Louise "Lussan" Thott vid sin sida i stort sätt hela livet. Foto:Charles Hammarsten/TT
Louise Thott håller prinsessan Madeleine i armen medan de springer
Louise "Lussan" Thott och prinsessan Madeleine hand i hand under studentfirandet. Foto:Charles Hammarsten/TT
Annons

Efter gymnasiet åkte Madeleine och Louise till London där de pluggade ihop, vilket de även gjorde på Stockholms universitet.

När Louise 2018 sa "ja" till friherren Gustav Thott 2018 var Madeleine brudtärna. Prinsesssvännen är också gudmor till prinsessan Leonore och hennes make Gustav är gudfar till prinsessan Adrienne.

Även Chris O'Neill har naturligtvis lärt känna både Louise och Gustav, och Louises föräldrar, Fredrik och Carola Gottlieb, är mycket goda vänner till kungen och drottning Silvia.

Ja, mycket närmare än så här blir man inte. Och det är också anledningen till att vänskapsrelationen nu lyfts upp för internationell publik.

Annons

Stora händelsen för prinsessan Madeleine

Det är Hello Magazine som uppmärksammar Madeleines vänskapskrets inför hennes stora Sverigeflytt senare i sommar:

"Medan Madeleines föräldrar, kung Carl Gustaf och drottning Silvia, tillsammans med resten av hennes släktingar utan tvekan kommer att vara glada över att kungligheten har återvänt, har hon också flera nära vänner i det skandinaviska landet", går att läsa.

Och här har Louise en självklar plats som en av Madeleines mest lojala väninnor som är redo att ta emot prinsessan med öppna armar.

Och snart ska alltså prinsessfamiljen flytta till Hovstallet i Stockholm där Madeleine brukar bo när hon är på besök i huvudstaden, och bara ett stenkast bort bor Louise och hennes familj i sin 231 kvadratmeter stora lägenhet.

Louise Lussan Thott går bakom prinsessan Madeleine
Snart återförenas Louise "Lussan" Thott och hennes kära vän prinsessan Madeleine på hemmaplan i Stockholm. Foto:Patrik Österberg/TT

Foto: TT

Annons