Sofia går emot Madeleine – bilden visar sanningen

Sofia går emot Madeleine – bilden visar sanningen

Prinsessan Sofia går emot den kungliga traditionen!

Det här är prinsessan Sofia
Slå på ljud

Prinsessan Sofia har varit mammaledig med lille prins Julian under en längre tid men tidigare i veckan syntes hon offentligt för första gången på över en månad!

Det var i samband med att Sofia och maken prins Carl Philip behövde hoppa in för kronprinsessan Victoria och prins Daniel, som smittats av covid-19, och gå på föreställningen "Fira demokratin – 100 år".

Det var minst sagt en strålande comeback från Sofia, som visade upp en helt ny look!

Prinsessan Sofia går emot kungliga traditionen

Sofia dök nämligen upp med en tidlös och stilig raklugg. Något som väckte reaktioner!

Caroline Vagle, kungaexpert på norska Se og hör, var imponerad över att Sofia gick utanför den traditionella "prinsessfrisyren".

– Sofia, som vi inte har sett sedan slutet av november, skapar rubriker med sin comeback. Hon har nämligen en ny frisyr. Hennes tidigare gardinlugg har nu blivit en hel pannlugg. En atypisk prinsessfrisyr skulle man kanske kunna säga, men desto coolare att hon gör det. Jag måste vara ärlig och erkänna att jag gillar när kungligheterna utmanar det vi brukar förknippa med klassisk kunglig stil, säger Caroline.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip i riksdagen med föreställningen ”Fira demokratin – 100 år” i Annexet.

Prinsessan Sofia strålade i sin nya frisyr!

Foto: TT

Prinsessan Madeleine är annars den i kungafamiljen som brukar uppmärksammas för sina frisyrer och hårfärger – som mellan åren har varierat mellan blont, mörkt, lockigt och uppsatt.

Men en pannlugg har vi hittills aldrig sett på Madeleine!

Sofias nya frisyr kan ställa till det

Detta är faktiskt inte första gången som Sofia väcker till sig uppmärksamhet för sin frisyr. Även i somras visade Sofia upp sin gardinlugg som till och med utländsk press lade märke till!

"Hon visade också upp sin vackra nya frisyr och valde att köra på lugg. Även om kungligheten alltid har haft uppklippt runt ansiktet är denna lugg ett avsteg från normen - och vi älskar det!", skrev sajten Hello Magazine då.

Det finns samtidigt några mindre problem som kan uppstå när man har lugg – till exempel att den ofta måste klippas och stylas. För att inte tala om hur en rejäl vindpust kan ruffsa till den!

LÄS MER: Plötsliga beskedet! Sofia dyker inte upp – hovet om prinsessans frånvaro

LÄS MER: Marie och Erik Hellqvists okända liv – så lever de egentligen

LÄS MER: Prinsessan Sofias lyxköp på internationell topplista – galna prislappen