Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sofia nås av sorgliga beskedet: Dystra uppgifterna från Älvdalen

Prinsessan Sofia

Foto: TT

Prinsessan Sofia får förkastligt besked om hemmatrakterna.

SE FILMEN! Sofia & Carl Philips vilda festnatt – med Marie & Lina Hellqvist
0:32

Efter reklamen: SE FILMEN! Sofia & Carl Philips vilda festnatt – med Marie & Lina Hellqvist

(0:32)

Slå på ljud

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip bor på mäktiga Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm. Med sönerna prins Alexander, 6, prins Gabriel, 5 och prins Julian, 1, lever de ett typiskt familjeliv i villan nära kanalen.

Maffiga Villa Solbacken tillhörde tidigare prinsessan Lilian och prins Bertil. Prins Bertil är gudfar till Carl Philip och prinsen ärvde villan 1997.

Det renoverades för fullt några år. 2007 tog prinsparet sitt pick och pack och flyttade in på riktigt med förstfödda prins Alexander.

Sofia har inte alltid bott i exklusiva villor. När prinsessan var barn växte hon upp i Älvdalen, en liten bygd i Dalarna. Då hade Sofia ingen aning om sin kungliga framtid.

Först bodde Sofias föräldrar i Stockholm men när Sofia och hennes systrar var små beslutade de för att ge barnen en mer stillsam uppväxt i tätorten Älvdalen. Här var Marie Hellqvist uppvuxen och hon ville ge en liknande uppväxt till sina döttrar.

Prinsessan Sofia nås av det dystra beskedet för Älvdalen

Det blev till slut i Älvdalen som Sofia blev den hon blev. Hon ser mycket positivt tillbaka till sina unga dagar i Dalarna.

– Älvdalen betyder väldigt mycket, det är här jag är uppvuxen. Jag har en väldigt positiv bild av uppväxten här, säger Sofia till Expressen när hon inviger en skola i bygden.

Prinsessan Sofia och hennes två systrar har Älvdalen nära om hjärtat trots att de allihopa flyttat till Stockholm som unga vuxna.

I Älvdalen finns ju trots allt mamma och pappa, Marie och Erik Hellqvist som gärna träffar sina barn och barnbarn. Sofias föräldrar är en superstor tillgång för prinsparet, så de prioriterar verkligen att besöka deras gula enplansvilla i Kåtilla strax utanför Älvdalen.

Marie Hellqvist, prins Carl Philip

Sofias mamma, Marie Hellqvist, hänger mer än gärna med sina barnbarn!

Älvdalen kopplas till lugn och trygghet – men nu har ett dystert besked om prinsessans hembygd nått henne.

I hela Dalarna ligger snittpensionen på 20 000 kronor per månad. Dit når varken Mora, Orsa eller Älvdalen. Bäst ställt i norra länet, enligt Pensionsmyndighetens prognos, kommer Moras pensionärer att ha det.

Tittar man på medianvärdet ligger Älvdalen lägst i hela länet, med 17 100 kronor, tätt följt av Orsa, det skriver Dalademokraten.

Förutsättningarna är alltså inte toppen för de äldre Älvdals–borna som önskat en förmånlig pension.

Foto: TT

Victoria och Carl Philips svåra tid efter skandalen "Ett jobbigt samtalsämne"