Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victoria och Carl Philips svåra tid efter skandalen "Ett jobbigt samtalsämne"

06 jan, 2023, 13:00 

Kronprinsessan Victoria och Carl Philip har gått igenom en tuff situation som kan äventyra deras band. Relationsexperten ger sin bild av syskonens utmaning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungen kontroversiella uttalande chockarBrand logo
Kungen kontroversiella uttalande chockar

Kronprinsessan Victoria och hennes två år yngre lillbror prins Carl Philip har gått igenom något som de flesta av oss aldrig kommer uppleva.

De har blivit omtalade , av en tredje part, deras pappa Kung Carl Gustaf, i ett TV–program.

Det hela började när SVT–produktionen "Sveriges sista kungar" släpptes. Kungens medverkan och uttalanden i programmet kom att uppmärksammas stort.

– Att ha lagar som fungerar retroaktivt, det är ju inte klokt, det tycker jag fortfarande. Min son prins Carl Philip var född och sedan plötsligt ändrar man så han blir av med det hela. Det är ganska märkligt tycker jag, säger kungen i intervjun från SVT–programmet.

Åsikten offentliggjordes först för 40 år sedan men till denna dag står alltså kungen fortsatt fast vid den.

Annons

Han påpekar däremot att det inte ska finnas något ont mellan syskonen pågrund av grundlagsändringen.

– Jag har inte uppfattat att det är några problem mellan syskonen. De tar det bra sinsemellan. Hon är ju väldigt engagerad, självfallet. Det har jag ju förstått, säger kungen i en extrainsatt intervju för SVT.

Relationsexperten "Det kan bli ett jobbigt samtalsämne"

Svensk Damtidning pratar med relationsrådgivare och samtalsterapeut Charlotte Sander. Hon berättar att det finns möjlighet för Carl Philip och Victoria att hantera kungens uttalanden på olika sätt.

— Det beror på vilken kommunikation de har mellan sig. Carl Philip är ju ganska oskyldig i det här. Det är däremot viktigt hur han agerar. Tycker han att det är självklart att det ska vara en man, då kan ju det bli tvister, menar Sander.

Hon fortsätter att understryka att det kan bli svårt för de kungliga syskonen att ta upp ämnet:

— Det kan bli ett jobbigt samtalsämnet. Det är ganska hårt och jobbigt att behöva slåss mot något så gammalmodigt som kvinnligt eller manligt i dagens samhälle.

Annons

Det beror på hur syskonen väljer att hantera det alltså?

— Ja, precis, dels om hon har förståelse för att han är ganska oskyldig i det här och att han förstår hur snett det har hamnat i kungens tänk, konstaterar samtalsterapeuten.

Kungens uttalande har omdiskuterats vilt!

Kungens nya uttalande: Kvinnliga tronföljden är en självklarhet

I ett nytt meddelande på Kungahusets Facebooksida förklarar kungen att han är mycket påverkad av hur media och allmänheten uppfattat hans uttalande.

"Härmed vill jag därför klargöra att mina intervjusvar ej ska uppfattas som kritik mot den kvinnliga tronföljden eller mot Kronprinsessan Victoria. Den kvinnliga tronföljden är för mig en självklarhet. Kronprinsessan är min efterträdare. Hon är en extraordinär tillgång för mig, min familj och vårt land. Jag är stolt över henne och hennes outtröttliga arbete för Sverige."

Foto: TT

Annons