Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia och Carl Philip inkallade till slottet – situationen är allvarlig

25 nov, 2023, 20:32 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har blivit kallade till slottet för ett allvarligt möte.
Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip jobbar hårt – ofta i det tysta. Ja, långt ifrån allt deras hårda arbete dokumenteras för allmänhetens beskådan.

Nu har paret blivit inkallade till slottet för ett möte. Och situationen är allvarlig.

Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!Brand logo
Patrick Sommerlath träder fram: ”Har inte köpt sex” • Hovet bekräftar! Då kommer Madeleine och familjen till Sverige • Avslöjar: Victorias 50-årspresent till Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 46!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på allvarligt möte

Det är i den officiella kungliga kalendern som det går att läsa att prinsparet kommer befinna sig på slottet på tisdag för ett styrelsemöte med sin stiftelse.

Den grundades i samband med deras bröllop 2015, och jobbar mot hat och mobbning på nätet, och för att stoppa mobbning mot dyslexi. Trots att året är 2023 är nätmobbning tyvärr fortfarande ett stort problem, som kan drabba alla barn som rör sig på internet.

Annons

Förra året kom rapporten Svenskarna och internet, som visade att nästan 3/10 unga mellan 11-19 år har blivit utsatta för hat på nätet, skriver Svenska Dagbladet. Vart fjärde barn säger också att det varit allvarligt.

Det här jobbar Sofia och Carl Philip hårt för att stoppa, inte minst genom att upplysa föräldrar om vilka åtgärder de kan vidta för att se till så deras barn är säkra på nätet.

– Vi vill att nätet ska bli tryggare för barn och unga att orientera sig i. Och vi hoppas att vuxna tar ansvaret så att barn kan få vara barn även i den digitala världen, har Sofia sagt till SvD.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Carl Philip och Sofia vill göra internet till en varmare plats.

Det händer i Prinsparets stiftelse

Under ett styrelsemöte går man igenom vad som hänt sedan sist och vad som planeras ske inom stiftelsen.

Så vad har egentligen hänt i Prinsparets stiftelse på sistone?

Jo, det senaste nya är att stiftelsen ihop med samarbetspartnern Tele2 kommer att anordna ett seminarium på gaming-eventet Dreamhack Winter den 25 november.

Det kommer hållas ett panelsamtal med bland annat politiker, representanter från stiftelsen och gamers som riktar sig till föräldrar som har barn som gamear. Tyvärr är ju även det en plats där man kan bli offer för näthat och mobbning.

Foto: TT

Annons