Sofia och Carl Philip missade uppdrag – på grund av hemlig resa

carl philip sofia avicii-konsert

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia dök inte upp när Idrottsgalan hade generalrepetition. Hovet bekräftar att paret varit på en resa – men vill inte säga mer än så.
Har du koll på snackisarna från vecka 4?
Slå på ljud

Ikväll ska idrottsåret 2019 sammanfattas på högtidligaste vis. Idrottsgalan äntrar Globen – och som alltid kommer representanter från kungafamiljen att vara på plats.

Kungligheterna på Idrottsgalan

Sofia Hellqvist och prins Carl Philip möter media efter förlovningen 2014.

Sofia och Carl Philip var inte på Idrottsgalans repetition. 

Den svenska kronan skickar tre medlemmar till galan: prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Prins Daniel ska dela ut priset “Årets peppare”, som är en del av “Generation Pep”, projektet Daniel dragit i gång tillsammans med hustrun Victoria. Carl Philip på sin kant ska dela ut det prestigefulla Jerringpriset, för “årets bästa svenska idrottsprestation”.

Men när Idrottsgalan höll sin generalrepetition inför galan – så dök kungligheterna inte upp.

– Det fanns en öppning för att komma och repetera. Den utnyttjades inte. Men det är inget tvång ju, det är mer en möjlighet som inte användes, säger Stephan Rimér, vd för Idrottsgalan.

“Varit på en privat resa”

För Carl Philip och Sofia fanns en logisk förklaring till att de inte hann närvara på generalrepetitionen. De kom nämligen nyss tillbaka till Stockholm.

Det berättar Hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Prinsparet har varit på en privat resa, säger hon.

Var Carl Philip och Sofia varit vill Margareta inte berätta. Redan tidigare har hovets informationschef dementerat att paret ska ha befunnit sig i Sydafrika med prinsessan Sofias välgörenhetsorganisation Project playground.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har hållit en låg profil de senaste månaderna. Den 21 december närvarade prinsparet vid konserten “Jul i Vasastan” i Gustav Vasa Kyrka och efter det delade de med sig av en julhälsning – men annars har det varit tyst från Carl Philip och Sofia. Faktum är att Idrottsgalan är deras första kungliga uppdrag under hela januari.

Foto: TT