Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia och Carl Philips beslut för barnen inför höstlovet – aldrig hänt tidigare

29 okt, 2022, 06:00 

Nu berättar Carl Philip och Sofia!

Annons
Dråpslaget mot Victoria • Madeleine-gåtan • Silvia på fest i Mellanöstern – 3 kungliga snackisar från vecka 43!Brand logo
Dråpslaget mot Victoria • Madeleine-gåtan • Silvia på fest i Mellanöstern – 3 kungliga snackisar från vecka 43!

Att vårt prinspar har ett brinnande engagemang för barn och unga är välkänt. Project Playground, Nej till näthat och Prinsparets Stiftelse är alla tre exempel på olika sätt Carl Philip och Sofia främjar en bättre vardag för barn i Sverige, och i utlandet.

Och nu presenterar de ett helt nytt projekt – som säkerligen kommer gå hem i stugorna!

Carl Philip och Sofias nya drag inför höstlovet

Kungen, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip har alla tre dyslexi, och det har blivit en av prinsens stora hjärtefrågor. Han berättar gärna om sin dyslexi, och jobbar aktivt för att underlätta livet för barn som är med om samma sak.

Annons

Lagom till höstlovet så har prinsparets Stiftelse, som för sju år sedan grundades av Sofia och Carl Philip lanserat ett helt nytt verktyg som ska hjälpa till med just detta – ett spel!

Spelet, som heter Det stora äventyret, är ett samarbete mellan Stiftelsen och Dimh, är ett roligt sätt för barn att läsa och lära sig – och självklart är det inför det stundande läslovet som det blir tillgängligt för alla.

"Det stora äventyret har skapats specifikt för barn som har dyslexi, men riktar sig till och kan spelas av alla barn i förskoleklass och lågstadieålder. I spelet får barnet bland annat öva på att sortera varor, ljuda stavelser och hitta ord." Skriver Stiftelsen själva.

Annons

Besökte skolklasser

Ja, Sofia och Carl Philip är minst sagt påhittiga – ett spel är ju något helt nytt! Det roliga spelet, där man får sällskap av kaninen Stig kommer säkerligen uppskattas av många knattar där ute!

Under fredagen besökte prinsen Solna Folkets Hus, där två lyckliga årskurs två-klasser från Skytteholmsskolan fick chansen att provspela – och hänga med en prins!

Det blev högläsning i ett festligt tält, fullsmockat med ballonger, och självklart var en av huvudpersonerna, kaninen Stig på plats. Vilken succé – och förmodligen kommer småprinsarna Alexander, Julian och Gabriel också testspela Det stora äventyret!

Prins Carl Philip i Solna Folkets hus för att lansera spelet Det stora äventyret
Dagens huvudpersoner, Carl Philip och Stig.
Annons
Prins Carl Philip i Solna Folkets Hus för att lansera spelet Det stora äventyret, här busar han i ett tält
Lite bus i tältet!

Foto: TT

Annons