Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia och Carl Philips beslut efter alla år – lämnar Villa Solbacken

11 okt, 2022, 09:00 

Nu uppmärksammas parets beslut.

Annons
Madeleines tokhyllning • Hon tar över Elizabeths vovvar • Kungens frågodiss – 3 kungliga snackisar från vecka 40Brand logo
Madeleines tokhyllning • Hon tar över Elizabeths vovvar • Kungens frågodiss – 3 kungliga snackisar från vecka 40

Till vardags lever prinsessan Sofia och prins Carl Philip i sin älskade Villa Solbacken på anrika Djurgården i Stockholm. Bara ett stenkast från samtliga bekvämligheter – barnens förskola och skola, vackra grönområden, Mälaren och det kungliga slottet.

Men nu har paret bestämt sig. Det är dags att lämna.

Börjat samma förskola som bröderna

Kungliga uppdrag är en stor del av vardagen som prins eller prinsessa. Sofia har däremot varit borta ett tag, hon är ju dessutom trebarnsmamma och har varit mammaledig med lilla Julian.

Men tiden går snabbt, och Julian började i höst förskolan! Han är i tryggt förvar i ett vackert sekelskifteshus från 1890-talet, samma Montessoriförskola som bröderna Alexander och Gabriel spenderat sina första år.

Sofia och Carl Philip behöver inte heller sakna sin småtting alltför mycket. Förskolan är ett så kallat föräldrakooperativ, vilket innebära att de är inbladade i verksamheten på olika vis. Det handlar om att bistå med hjälp och på olika vis engagera sig i skolgången.

Prinsessan Sofia och prins Julian
Lillprinsen växer så det knakar!

Gått två år sedan sist

Men nu är det snart dags att ge sig av från tryggheten på Villa Solbacken, och lämna småbarnen på skolan! Det är den kungliga plikten som kallar för prinsparet, närmare bestämt Värmland.

Annons

Den 25:e oktober ger de sig av och besöket sträcker sig över två dagar. Det är tydligt att värmlänningarna är spända inför besöket. Flera lokala nyheter har uppmärksammat att de kommer få lite kunglig glans! Besöket kommer äga rum i Grums, Karlstad samt Filipstad och de ska bland annat inviga ett vindkraftverk i Knöstad.

– Det är väldigt roligt att återigen få hälsa Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia välkomna till Värmland. Under besöket kommer vi framförallt att få möta människor och myndigheter som verkar för ett hållbart och motståndskraftigt samhälle. Det är kanske mer angeläget än någonsin att stärka demokratin, rikta särskild uppmärksamhet mot barn och unga och verka för en hållbar energiutvinning, säger landshövding Georg Andrén i ett pressmeddelande om prinsparets besök.

En övernattning i Värmland alltså, lång bort ifrån Djurgården. Extra fint måste det kännas eftersom Värmland ju är prinsparets hertigdöme! En plats de håller lite extra varmt om hjärtat alltså. Dessutom har det gått hela två år sedan de senast var där, ett kärt återseende!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Värmland
Värmlands hertig och hertiginna på besök i landskapet 2020!

Foto: TT

Annons