Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia och Carl Philips oväntade beslut – lämnar Villa Solbacken

21 okt, 2022, 08:30 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Nu har paret bestämt sig.

Annons
Kungaparet visar upp hemmet – och Sofia gör comeback! Så var statsbesökets andra dagBrand logo
Kungaparet visar upp hemmet – och Sofia gör comeback! Så var statsbesökets andra dag

Stora delar av prins Carl Philips och prinsessan Sofias liv kretsar kring Villa Solbacken, beläget på anrika Djurgården i Stockholm. Här har de nära till både kungliga slottet, barnens förskola och en vacker miljö.

För prinsessan Sofia har det förmodligen känts extra välbehövligt att vistas i en trygg miljö när hon varit mammaledig med Julian, 1.

Nyligen började dessutom sonen på samma Montessoriförskola där bröderna Alexander och Gabriel tillbringat sina första kunskapsår.

Annons
Villa Solbacken
Prins Carl Philips och prinsessan Sofias bostad Villa Solbacken.

Sofia och Carl Philip lämnar Villa Solbacken

Men nu kallar de kungliga plikterna och Carl Philip och Sofia lämnar Villa Solbacken för ett två dagar långt besök i Värmland. Den här gången med Grums, Karlstad och Filipstad som destinationer.

Det tillhör inte vanligheterna att Carl Philip och Sofia åker iväg på lite längre resor, men förmodligen känns det lite extra speciellt då Värmland ändå är prinsparets hertigdöme.

Under besöket, som inleds den 25 oktober, kommer de inviga ett vindkraftverk i Knöstad, ett läs- och ungdomsprojekt i Grums och avsluta med ett besök hos penntillverkaren Ballograf i Filipstad.

Annons

”Väldigt roligt”

Att få kungligt besök tillhör såklart inte vanligheterna och värmlänningarna ser med all säkerhet fram emot Carl Philips och Sofias besök.

– Det är väldigt roligt att återigen få hälsa Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia välkomna till Värmland. Under besöket kommer vi framförallt att få möta människor och myndigheter som verkar för ett hållbart och motståndskraftigt samhälle, säger landshövding Georg Andrén i ett pressmeddelande.

– Det är kanske mer angeläget än någonsin att stärka demokratin, rikta särskild uppmärksamhet mot barn och unga och verka för en hållbar energiutvinning.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip lämnar Villa Solbacken för ett två dagar långt besök i Värmland.

Foto: TT

Annons