Sofia offrar sig för Carl Philip – beslutet bara dagar innan påsk

06 apr, 2023, 18:04 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har strax innan påsken behövt fatta ett beslut.
Annons

Nu börjar det vankas påsk! En storhelg full av familjemys, avkoppling och påskgodis i mängder. Våra kungligheter är inget undantag, det är en högtid de uppskattar mycket.

Men med en stor och yvig familj är det svårt att få planerna att gå ihop. Allt pekar på att prinsessan Sofia behövt offra sig.

Därför fick kungen fira ensam • Victorias erkännande – blivit varnad • Christinas splittring med kungen – 3 kungliga snackisar från vecka 13!
Därför fick kungen fira ensam • Victorias erkännande – blivit varnad • Christinas splittring med kungen – 3 kungliga snackisar från vecka 13!

Kungen avslöjar påskplanerna – stora lyckan

Det tillhör vanligheterna att familjerna reser iväg en stund över påsk. Likt många andra är det ju ett ypperligt tillfälle för dem att samla krafterna på annan ort, något deras fullspäckade scheman sällan tillåter.

Men var kan de tänkas fira någonstans? Den enda som var bjussig nog att dela med sig av planerna var otippat nog kungen:

– Vi åker till Storlien med delar av familjen, säger han till SVT Jämtland.

Annons

Storlien i Jämtland är ju kungafamiljens smultronställe, och stugan där har funnits med dem i generationer. Där har kungabarnen åkt skidor sedan de var små, och som kungen själv sa på besöket i Jämtland: nu åker våra barnbarn skidor i samma backar!

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine åker skidor i Storlien
Familjen älskar verkligen att njuta av backarna.

Prinsessan Sofias uppoffring för prins Carl Philip

När kungen säger "delar av familjen" är han kryptisk. Men inte för den inbitna kungafantasten. Det betyder med största sannolikhet att det är prins Carl Philip, prinsessan Sofia och småprinsarna Julian, Alexander och Gabriel som hakar på.

Tänk vad härligt att få en vit påsk! Men för Sofia innebär det ju också såklart en liten uppoffring. Prinsparet har nyligen köpt en fäbod i Älvdalen, ett stenkast från hennes föräldrar, där hon vuxit upp. Visst kan man tänka sig att hon inte hade haft något emot att spendera påsken där – och det hade fått Marie och Erik att jubla!

Annons

Men i och med den nya fäboden kommer prinsfamiljen tillbringa en hel del tid i Älvdalen ändå, så det gör nog ingenting alls att det var farmor och farfar som drog vinstlotten när det kommer till barnbarnen över påsk.

Foto: TT

Annons