Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sofia plötsligt borta från kungliga arbetet – beslutet i hemmet med sonen Julian, 1

Sofia plötsligt borta från kungliga arbetet – beslutet i hemmet med sonen Julian, 1

Foto: TT/Instagram, prinsparet

Nu ser saker och ting lite annorlunda ut.

Victoria som konfirmationsgäst och Haralds sjukdom – kungliga snackisar vecka 31
1:00

Efter reklamen: Victoria som konfirmationsgäst och Haralds sjukdom – kungliga snackisar vecka 31

(1:00)

Slå på ljud

Det har varit en varm, solig och härlig sommar för många, inte minst vår kungafamilj! Sommaren har traditionsenligt spenderats på vackra Öland, men det har även funnits utrymme för lite lyxiga avstickare...

Men när det nu börjar bli dags att slänga av sig solhatten är det en av prinsessorna som fått lite förlängd ledighet, och kanske är det på grund av familjens minsting.

Lyxiga sommarresorna

En härlig sommar på Öland, ja, det är nånting som kungafamiljen ofta pratar om att de värderar högt. Men lite miljöombyte har aldrig skadat, och det kan kungligheterna skriva under på. I år blev det nämligen flera turer till den exklusiva semesterorten St Tropez!

En lekfylld familjesemester stod på schemat i början av juli för prinsparet och barnen, med sällskap av kungaparet. Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Carl Philip, prinsessan Sofia och barnen Alexander och Gabriel passade under resan på att avnjuta en båttur på den franska rivieran – på deras elva meter långa lyxbåt!

Prins Alexander på kungafamiljens lyxbåt i St Tropez tidigare i sommaren.

Prins Alexander verkar minst sagt ha njutit av sitt sommarlov!

EliotPress / MEGA

Under dagarna befann sig även prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på ön, men i aningen andra ärenden än att busa på lyxbåt. Det bjöds nämligen in till miljadärsfest, hos ingen mindre än H&M delägaren Lottie Thams son Nils Tham, enligt källor till Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i St Tropez

St Tropez, en riktig favorit hos våra kungligheter.

EliotPress

I slutet av juli lockade semesterparadiset igen, och kungaparet åkte iväg på en härlig kärlekssemester. Lyxigt värre!

Olle Westlings oväntade jaktresa med kungen – därför fick inte Daniel följa med

Beslutet för Julian

Förhoppningsvis har familjen samlat på sig D-vitamin så det räcker hösten ut, för nu är det dags att svarva om och bege sig ut på jobb igen. Men inte för prinsessan Sofia. Till skillnad från övriga medlemmar ekar hennes schema i augusti fortfarande tomt.

Det hela kan ha en logisk förklaring, den minsta prinsen Julian har nämligen en spännande tid framför sig – han ska börja förskolan!

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade tidigare för sajten Hänt att Julian börjar förskolan efter sommaren, och dessutom samma som sina bröder.

Att börja förskolan är stort och spännande, och självklart behövs det lite stöd från mamma Sofia, som kanske är frånvarande från kungliga uppdrag för att skola in sin minsting. Hon har ju bollat småbarnslivet och föräldraledighet med jobb under hela året, så det är inte konstigt att hon försvinner då och då för sådana åtaganden.

Foto: TT/EliotPress/Instagram, prinsparet