Kungens uppdrag till Sofia – bryter mammaledigheten

prinsessan sofia

Prinsessan Sofia har tagit det lugnt sedan prins Julien föddes, men nu är hon tillbaka igen!

Styla håret kungligt med Björn Axén – inspirerat av Sofias halvuppsättning
Slå på ljud

Prinsessan Sofia har allt sedan prins Julians födelse i våras tagit det betydligt lugnare med arbete och officiella uppdrag. Men nu gör hon comeback med ett kungligt uppdrag på plats på Fotografiska i Stockholm, där hon ska delta vid lanseringen av den digitala installationen #nejtillnäthat 2.0.

Det blir första gången hon deltar i ett uppdrag som inte är digitalt på mycket lång tid, och hon gör det för hennes och prins Carl Philips fina initiativ för att bekämpa näthat, något som blivit allt mer utspritt i samhället sedan tillgången på sociala medier ökat.

Prins Carl Philip kliver fram

Även på prinsparets Instagramkonto har Sofia tagit ett steg tillbaka. Däremot har Carl Philip varit aktiv och delat bilder sig själv. För bara någon vecka sedan publicerade han en bild i samband med en resa till Gotland.

"På Kungens uppdrag genomförde jag i går ett besök på Gotland. Det var både imponerande och inspirerande att träffa så många gotlänningar med så stor framåtanda, trots de påfrestningar som pandemin inneburit. Alla jag mötte – från personal på lasarettet till elever på Wisby gymnasium – såg positivt på framtiden. Tack för en fin dag!", skrev han då.

LÄS MER: Hovet om Victorias jobbuppdrag på Midsommarafton

LÄS MER: Kungens beslut för Sofia och Carl Philip på Solliden

LSÄ MER: Kungafamiljen bryter traditionen med prins Julians dop