Sofias ändring på lyxgåvan från kungen – värd miljoner

Den värdefulla gåvan värd miljoner såg annorlunda ut!
Slå på ljud

I onsdags var det stor galamiddag på slottet med anledning av spanska kungaparets statsbesök och det sparades inte på någon lyx och glamour.

Kungligheterna hade plockat fram sina mest dramatiska plagg och smycken för att kunna glänsa ordentligt, men den som stal showen totalt var prinsessan Sofia. I en vacker vit klänning som såg ut att vara som sydd just för henne stålade hon vid Carl Philips sida.

På huvudet barhon sin välkända bröllopstiara, den som hon fick av kungen och drottningen i gåva till den störa dagen för sex år sedan.

Men den som är uppmärksam kan notera en viss skillnad från det första tillfället vi såg henne bära den. Då var den prydd med smaragder, men de var borta under onsdagens bankett och ersatta av pärlor. Det är inte första gången vi sett Sofia byta ut ”topparna” på sin tiara, hon gjorde det även på Nobelbanketten och den efterföljande kungamiddagen med alla Nobelpristagare dagen efteråt. Då lade hon först till blå stenar och dagen efter vad som såg ut som diamanter.

Prinsessan Sofia fick palmettetiaran till sin bröllopsdag.

Foto Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se

Hon bar den på statsbanketten under onsdagen.

Jonas Ekstromer/TT

Prinsessan Sofias tiara har värderats av smyckessajten Jewellery, som kallar den för Prinsessan Sofias palmettetiara. De uppskattar tiarans värde till ungefär 40 miljoner kronor. En riktigt påkostad gåva från svärföräldrarna med andra ord, och kul att hon använder den så flitigt!

Prinsessan Sofia under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm 2019.

Anders Wiklund/TT

LÄS MER: Juvelerna, menyn och de 89 gästerna: De fick gå på kungens galamiddag!

Det fjärde utseendet vi sett, hittills!

Christine Olsson/TT

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias plötsliga inhopp under statsbesöket – efter hovets ändring

LÄS MER: Prinsessan Sofia bryter mammaledigheten – lunchar med Letizia