Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia bryter mammaledigheten – lunchar med Letizia

24 nov, 2021, 12:55 
Spanska statsbesöket

Prinsessan Sofia är dagens kungliga skräll! Här bryter hon mammaledigheten för att luncha med drottning Letizia.

Annons
SE FILMEN! Här anländer spanska kungaparet till SlottetBrand logo
SE FILMEN! Här anländer spanska kungaparet till Slottet

Det spanska statsbesöket rullar på! Först med avslappnad gruppfotografering i det magnifika Bernadottegalleriet, och nu med en trerätters i Prinsessan Sibyllas våning. Och däremellan med varsitt tal av kungen och kung Felipe.

På väg mot lunchen.

Dagens överraskning kom dock från ett helt annat håll: Mammalediga prinsessan Sofia, 36, gjorde ännu ett bejublat kungligt inhopp, klädd i en blommig klänning från Ida Sjöstedt och med en ovanligt chic liten hatt som såg ut att vara inspirerad av Batman!

Visst får man lite Batman-vibbar av Sofias hatt?

På plats var förstås även kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Detta är ju också två kungafamiljer med starka vänskapsband som möts.

Annons

Statsbesökets snackis: Kung Felipes längd

Och så har vi det här med längden... Den blir ju alltid en snackis när man ser kung Felipe och drottning Letizia tillsammans. Spaniens jättekung är nämligen hela 1.97, och han får alltid Letizia att se kort ut, trots att hon är 1.70 utan sina stilettos.

Ja, samma sak drabbar faktiskt hela gänget på den här gruppbilden. Men så är Felipe närmare två decimeter längre än vår egen kung!

Kung Carl Gustaf bredvid jätten kung Felipe.

Detta är också första Sverigebesöket som han och Felipe umgås på samma ”nivå”. Felipe blev ju Spaniens kung först för åtta år sedan, medan vår egen kung är en veteran med sina 48 år på tronen.

Annons

Men nu sitter de bänkade vid sin lilla och mycket privata lunch, säkert välkommet efter det högtidliga mottagandet på borggården.

Och kanske pratar de om att kronprinsessan Victoria, 44, faktiskt var med på ett hörn redan vid det förra spanska statsbesöket i Sverige för 42 år sedan. Då var hon två år gammal och stod uppflugen i ett fönster för att spana in allt som hände nere på borggården. Givetvis under överinseende av sin nanny.

Kronprinsessan Victoria Statsbesök Spanien Ljusblå klänning Andiata
Spanska statsbesöket 1979. Undrar om Victoria – för dagen i ljusblå klänning från Andiata – minns det här?

Foto: TT.

Annons