Prinsessan Sofia bryter mammaledigheten – lunchar med Letizia

Spanska statsbesöket

Prinsessan Sofia är dagens kungliga skräll! Här bryter hon mammaledigheten för att luncha med drottning Letizia.

SE FILMEN! Här anländer spanska kungaparet till Slottet
Slå på ljud

Det spanska statsbesöket rullar på! Först med avslappnad gruppfotografering i det magnifika Bernadottegalleriet, och nu med en trerätters i Prinsessan Sibyllas våning. Och däremellan med varsitt tal av kungen och kung Felipe.

På väg mot lunchen.

Claudio Bresciani/TT

Dagens överraskning kom dock från ett helt annat håll: Mammalediga prinsessan Sofia, 36, gjorde ännu ett bejublat kungligt inhopp, klädd i en blommig klänning från Ida Sjöstedt och med en ovanligt chic liten hatt som såg ut att vara inspirerad av Batman!

Visst får man lite Batman-vibbar av Sofias hatt?

Claudio Bresciani/TT

På plats var förstås även kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Detta är ju också två kungafamiljer med starka vänskapsband som möts.

Statsbesökets snackis: Kung Felipes längd

Och så har vi det här med längden... Den blir ju alltid en snackis när man ser kung Felipe och drottning Letizia tillsammans. Spaniens jättekung är nämligen hela 1.97, och han får alltid Letizia att se kort ut, trots att hon är 1.70 utan sina stilettos.

Ja, samma sak drabbar faktiskt hela gänget på den här gruppbilden. Men så är Felipe närmare två decimeter längre än vår egen kung!

Kung Carl Gustaf bredvid jätten kung Felipe.

Claudio Bresciani/TT

Detta är också första Sverigebesöket som han och Felipe umgås på samma ”nivå”. Felipe blev ju Spaniens kung först för åtta år sedan, medan vår egen kung är en veteran med sina 48 år på tronen.

Men nu sitter de bänkade vid sin lilla och mycket privata lunch, säkert välkommet efter det högtidliga mottagandet på borggården.

Claudio Bresciani/TT

Och kanske pratar de om att kronprinsessan Victoria, 44, faktiskt var med på ett hörn redan vid det förra spanska statsbesöket i Sverige för 42 år sedan. Då var hon två år gammal och stod uppflugen i ett fönster för att spana in allt som hände nere på borggården. Givetvis under överinseende av sin nanny.

Kronprinsessan Victoria Statsbesök Spanien Ljusblå klänning Andiata

Spanska statsbesöket 1979. Undrar om Victoria – för dagen i ljusblå klänning från Andiata – minns det här?

LÄS MER: Drottning Letizia smygstartade statsbesöket – anlände privat redan i går!

LÄS MER: Den nakna sanningen! Så långa – och korta – är kungligheterna

LÄS MER: Kunglig kulturkrock när prins Charles träffade drottning Letizia!

Foto: TT.